Ένα νέο πακέτο με απόρρητα έγγραφα βρέθηκαν σήμερα στην κατοχή του Τζο Μπάιντεν, δημιουργώντας νέο πονοκέφαλο στον Λευκό Οίκο.

Τα έγγραφα βρέθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο στο γκαράζ στο σπίτι του προέδρου των ΗΠΑ στο Γουίλμινγκτον του του Ντέλαγουερ.

Ο Ρίτσαρντ Σάουμπερ, ειδικός σύμβουλος του Προέδρου, δήλωσε ότι τα αρχεία παραδόθηκαν αμέσως στα Εθνικά Αρχεία και ενημερώθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Δεν είναι ακόμη σαφές ποιες πληροφορίες περιείχαν τα αρχεία και πότε βρέθηκαν.

Συγκεκριμένα είπε: «Οι δικηγόροι ανακάλυψαν μεταξύ προσωπικών και πολιτικών εγγράφων έναν μικρό αριθμό πρόσθετων αρχείων της κυβέρνησης Ομπάμα-Μάιντεν με απόρρητες σημάνσεις. Όλα εκτός από ένα από αυτά τα έγγραφα βρέθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο στο γκαράζ της κατοικίας του Προέδρου. Ένα έγγραφο που αποτελείται από μία σελίδα ανακαλύφθηκε ανάμεσα σε αποθηκευμένα υλικά σε ένα διπλανό δωμάτιο. Η διοίκηση συνεργάστηκε πλήρως για να διασφαλίσει ότι τα αρχεία τυγχάνουν της πρέπουσας διαχείρισης».

Τι είπε ο Μπάιντεν

Ερωτηθείς για τη νέα αυτή εξέλιξη, ο πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε, σύμφωνα με το BBC, ότι «Τα έγγραφα ήταν σε ένα κλειδωμένο γκαράζ, όχι στον δρόμο. Ο κόσμος ξέρει ότι παίρνω στα σοβαρά το απόρρητο υλικό».

Πρόσθεσε ακόμα ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές που διενεργούν την έρευνα.

Το πρώτο πακέτο αρχείων που βρέθηκε μια εβδομάδα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, (2/11) βρισκόταν σε μια κλειδωμένη ντουλάπα στο Κέντρο Penn Biden στην Ουάσινγκτον.

Πιστεύεται ότι περιείχε πληροφορίες για το Ιράν, την Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και προσωπικές οικογενειακές πληροφορίες.

 

 

ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ