ΑρχικήΚόσμοςΒ. Πούτιν: Υπέγραψε προεδρικό διάταγμα που περιορίζει την εργασία σε ξένες μη...

Β. Πούτιν: Υπέγραψε προεδρικό διάταγμα που περιορίζει την εργασία σε ξένες μη φιλικές διπλωματικές αποστολές

Δημοσιεύθηκε:

 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για αντίμετρα για “φιλική” δράση ξένων κρατών, όπως προκύπτει από έγγραφο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου το βράδυ της Παρασκευής 23/4.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι διπλωματικές αποστολές, τα προξενικά τμήματα και τα γραφεία κυβερνητικών ιδρυμάτων ξένων χωρών που ενεργούν κατά τρόπο εχθρικό ενάντια στη Ρωσία, οι Ρώσοι υπήκοοι ή νομικά πρόσωπα θα αντιμετωπίσουν περιορισμούς ή ακόμη και πλήρη απαγόρευση, εάν είναι απαραίτητο, όσον αφορά την πρόσληψη Ρώσων υπηκόων.

Η κυβέρνηση είναι επιφορτισμένη με τον καθορισμό του αριθμού των ατόμων που μπορούν να απασχοληθούν σε ξένες αποστολές. “Οι συμβάσεις εργασίας με άτομα που υπερβαίνουν τον αριθμό που έχει οριστεί από την κυβέρνηση και υπογράφηκαν πριν από την ημέρα έναρξης του παρόντος διατάγματος πρέπει να τερματιστούν”, αναφέρει το προεδρικό διάταγμα. Ωστόσο, οι περιορισμοί “δεν ισχύουν για υπηκόους εχθρικών κρατών που φθάνουν από κράτη όπως υπαλλήλους διπλωματικών αποστολών, προξενικών θεσμών και γραφείων κυβερνητικών ιδρυμάτων αντίστοιχων εχθρικών ξένων κρατών.”

Πλην αυτού, η κυβέρνηση φέρει την ευθύνη να καταρτίσει έναν κατάλογο μη εχθρικών ξένων κρατών που υπόκεινται σε αυτά τα μέτρα και να διασφαλίσει τον έλεγχο της τήρησης των εργασιακών δικαιωμάτων των Ρώσων υπηκόων σε περίπτωση καταγγελίας των συμβάσεών τους βάσει του διατάγματος.

Το ισχύον διάταγμα, στοχεύει στην «προστασία των συμφερόντων και την ασφάλειας της Ρωσίας σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς νόμους της 4ης Ιουνίου 2018.

Το προεδρικό διάταγμα τίθεται σε ισχύ από την ημέρα της επίσημης έκδοσής του και παραμένει σε ισχύ μέχρι να ακυρωθούν αυτά τα αντίμετρα.

www.ertnews.gr

Τελευταία νέα

Καθιέρωση «Ημέρας μνήμης των ευεργετών» από τον Δήμο Πάργας

Η ευεργεσία είναι ένας σημαντικός κρίκος στην πολυσήμαντη ιστορία του Δήμου Πάργας και σηματοδοτεί...

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2023 στον Δήμο Πάργας

Την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας θα γιορτάσει ο Ελληνικός Λαός την 25η Μαρτίου, ημέρα...

Ξανά στις ράγες τα τρένα από την Τετάρτη 22/3: Τα δρομολόγια και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Εικοσι δύο μέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών, τα τρένα και ο Προαστιακός μπαίνουν...

Όλγα Γεροβασίλη: Η ιδιωτικοποίηση του νερού περνά απ’ τα Τέμπη;

  Η ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη, Βουλευτή Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην Ολομέλεια...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: