Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων στη Βραζιλία ανακοίνωσε ο διευθύνοντας σύμβουλος του δημόσιου πετρελαϊκού ομίλου Petrobras, Ζουακίμ Σίλβα ε Λούνα, κι αμέσως μετά απαλλαχθηκε από τα καθήκοντα του από τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Η Petrobras ανακοίνωσε αύξηση 18,8% της τιμής της βενζίνης και 24,9% του πετρελαίου ντίζελ από τα διυλιστήριά της, εξαιτίας των αναταράξεων που προκάλεσαν στις διεθνείς αγορές ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Η αύξηση επικρίθηκε έντονα από τον κ. Μπολσονάρου, που προσπαθεί να ανακόψει την αύξηση του πληθωρισμού επτά μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις οποίες θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία, αν και οι δημοσκοπήσεις τον θέλουν να χάνει με διαφορά από τον προκάτοχό του Λουίς Ινάσιου Λούλα ντε Σίλβα.

Η μετοχή της βραζιλιάνικης δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου έκλεισε χθες με μεγάλη πτώση (–2,63%) στο χρηματιστήριο στο Σαν Πάουλου

Η καθαίρεση του, που προαναγγέλθηκε από βραζιλιάνικα ΜΜΕ, επιβεβαιώθηκε χθες βράδυ από το υπουργείο Ορυχείων, Μεταλλείων και Ενέργειας, που εισηγήθηκε να τον διαδεχθεί ο οικονομολόγος Αντριάνου Πίρες στη διεύθυνση της Petrobras.

Ο διορισμός του αναμένεται να επιβεβαιωθεί τη 13η Απριλίου από το ΔΣ της δημόσιας επιχείρησης, διευκρίνισε το υπουργείο. Πρόσθεσε εξάλλου ότι πρότεινε να ονομαστεί ο Χοντόλφο Λαντίμ, επιχειρηματίας, νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Ο κ. Λαντίμ, που εργάστηκε στην Petrobras για πάνω από είκοσι χρόνια, είναι το τρέχον διάστημα ο πρόεδρος της Flamengo, της δημοφιλέστερης ποδοσφαιρικής ομάδας στη Βραζιλία.

 

 

 

zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ