Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα έχει διευρύνει στις 13 μονάδες το προβάδισμά του έναντι του νυν προέδρου, Ζαΐχ Μπολσονάρου, ενώ απομένουν λίγες ημέρες ως τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών τη 2η Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Genial/Quaest που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Πρόσφατες έρευνες υποδεικνύουν πως ο άλλοτε συνδικαλιστής ηγέτης μπορεί να κερδίσει τον πρώην λοχαγό του στρατού από τον πρώτο γύρο.

Κατά τα ευρήματα της έρευνας, ο Λούλα συγκεντρώνει το 46% των προθέσεων ψήφου, έναντι ενός 33% του κ. Μπολσονάρου. Μία εβδομάδα νωρίτερα, η διαφορά βρισκόταν στις δέκα μονάδες, με τον πρώην αρχηγό του κράτους στο 44%, τον νυν στο 34%.

Αν χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος, που έχει προγραμματιστεί για την 30ή Οκτωβρίου, ο Λούλα θα επικρατήσει με διαφορά 14 μονάδων, έναντι 10 στην προηγούμενη έκδοση της κυλιόμενης δημοσκόπησης.

Οι αρνητικές γνώμες για το έργο της κυβέρνησης Μπολσονάρου αυξήθηκαν σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, στο 42% (+3). Το ποσοστό όσων εκφράζουν θετική γνώμη για τα πεπραγμένα της παρέμεινε αμετάβλητο (31%).

 

zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ