Οι επιπλέον δόσεις του εμβολίου Pfizer / BioNTech θα χρησιμοποιηθούν όπως ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας για το ενισχυτικό πρόγραμμα ανοσοποίησης του πληθυσμού το φθινόπωρο.

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας Ματ Χάνκοκ είπε:

“Αυτές οι επιπλέον 60 εκατομμύρια δόσεις θα χρησιμοποιηθούν, μαζί με άλλα εμβόλια, ως μέρος του ενισχυτικού προγράμματος αργότερα φέτος, ώστε να μπορούμε να προστατεύσουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει όλοι.

Ο ενισχυτικός εμβολιασμός θα δώσει προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες για την καλύτερη προστασία τους από την Covid-19 εν όψει ενός πιθανού επόμενου κύματος μεταδόσεων με παραλλαγές του ιού μετά το καλοκαίρι.

Εν τω μεταξύ νέα δεδομένα από τη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας δείχνουν ότι μία δόση εμβολίου Covid-19 με AstraZeeca ή Pfizer μειώνει τη μετάδοση του ιού μεταξύ ατόμων στο ίδια νοικοκυριά έως και στο ήμισυ, από 49% έως 38% αντίστοιχα. Η έρευνα αφορούσε ηλικίες κάτω των 60 ετών.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε “εξαιρετικά ενδιαφέροντα και αυτά τα ευρήματα”, μια εβδομάδα μετά από αντίστοιχα συμπεράσματα άλλης μελέτης, και εκτός σπιτιού στο γενικότερο πληθυσμό, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

=ertnews.gr Λονδίνο, Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here