Έκτακτο νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση θα έχει πρωτοφανείς εξουσίες όπως το κλείσιμο αεροδρομίων, την ακύρωση εκλογών, τη σύλληψη πολιτών που θεωρούνται επικίνδυνοι για τη δημόσια Υγεία και να απαγορεύει μαζικές συγκεντρώσεις, συζητείται στη βρετανική Βουλή καθώς οι νεκροί έφτασαν τους 335, με το νεαρότερο θύμα να είναι 18 ετών, και τα κρούσματα τα 5.837.

Ο Μπόρις Τζόνσον ηγείται συνάντησης της επιτροπής εκτάκτων αναγκών και θα απευθύνει διάγγελμα στις 20:30 τοπική ώρα (22:30 ώρα Ελλάδος).

Ο υπουργός Εξωτερικών κάλεσε όλους τους Βρετανούς εκτός χώρας να επιστρέψουν άμεσα όσο υπάρχουν διαθέσιμες πτήσεις και με όποιο τρόπο μπορούν.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι οι Βρετανοί που αγνοούν τους κανόνες είναι εγωϊστές και θα πρέπει να ετοιμαστούν για αυστηρότερα μέτρα απομόνωσης.

Ο υπουργός επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε την χρηματοδότηση 20 εκ. λιρών σε 6 διαφορετικά πρότζεκτ κλινικών δοκιμών για την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπείας του COVID-19, ενώ δοκιμάζονται ήδη διαφορετικά φάρμακα σε ασθενείς.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here