Ο βρετανός υπουργός αρμόδιος για την εφαρμογή του Brexit θα πει στο συνέδριο του κόμματος των Συντηρητικών ότι η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα “μακρύ, κακό όνειρο”.

Ο Λόρδος Φροστ θα παρουσιάσει στα μέλη του Συντηρητικού κόμματος τις ευκαιρίες που παρουσιάζει το Brexit για μία “Βρετανική Αναγέννηση”.

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον επιδιώκει “ως ένα πλήρως ανεξάρτητο κράτος που είναι υπεύθυνο για τους δικούς του νόμους – νέες Συμφωνίες Ελεύθερου Εμπορίου, νέο σύστημα μετανάστευσης” και απόλυτη ανεξαρτησία για μεταρρυθμίσεις σε όλους τομείς της οικονομίας.

Ο Λόρδος Φροστ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ομιλία του στο συνέδριο των Τόρις – για να προειδοποιήσει την ΕΕ ότι το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας κινδυνεύει να υπονομεύσει τη Συμφωνία Μπέλφαστ (Μεγάλης Παρασκευής).

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει τα απαραίτητα νομικά κείμενα για να παρακάμψει το Πρωτόκολλο, το οποίο τέθηκε σε ισχύ μόλις πριν από 10 μήνες.

Τα έγγραφα, αναμένεται να υποστηρίξει ο Λόρδος Φροστ, είναι συμβατά με το πρωτόκολλο που συμφωνήθηκε με την ΕΕ, το οποίο σύμφωνα με το άρθρο 13 παράγραφος 8 της Συμφωνίας, μπορεί να αντικατασταθεί με ανώτερες ρυθμίσεις.

Τα έγγραφα αντικατάστασης του Πρωτοκόλλου αναμένεται να δοθούν στην ΕΕ τις επόμενες ημέρες.

 

 

Ανταπόκριση/Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη/ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here