Και με άλλες ανεξιχνίαστες εξαφανίσεις παιδιών φαίνεται να συνδέεται ο Γερμανός που κατηγορείται για την εξαφάνιση της Μαντλίν από πορτογαλικό θέρετρο το 2007. Το περιοδικό Spiegel επιρρίπτει ευθύνη στις γερμανικές αρχές γιατί αγνόησαν πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας από το 2013.

Ένα πάζλ φρίκης σχηματίζεται γύρω από το πρόσωπο του νούμερο ένα υπόπτου για την εξαφάνιση και πιθανή δολοφονία της Μάντλιν ΜακΚάν από πορτογαλικό θέρετρο το 2007.

Καθώς η γερμανική αστυνομία επανεξετάζει την εγκληματική δραστηριότητα και τις κινήσεις του υπόπτου στην Πορτογαλία και τη Γερμανία διαπιστώνει πως αυτή συμπίπτει και με άλλες ανεξιχνίαστες εξαφανίσεις παιδιών.

Όπως αυτή του 6χρονου Ρενέ Χάζεε από το Έλζντορφ της Γερμανίας που τα ίχνη του χάθηκαν στην άμμο καθώς έτρεχε προς τη θάλασσα τον Ιούνιο του 1996 σε παραλία της Αλγκάρβε. Οι δικοί του πίστεψαν πως πνίγηκε.

Για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια ντετέκτιβ της ομοσπονδιακής αστυνομίας επικοινωνεί με την οικογένεια αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση.

Ο Γερμανός Κρίστιαν Μπρύκνερ είχε μετακομίσει στην Πορτογαλία μετά την αποφυλάκισή του για κακοποίηση ανηλίκων το 1995 και θα ήταν 19 ετών όταν εξαφανίστηκε ο Ρενέ.

“Είπαν πως θα ερευνήσουν τώρα αν υπάρχει σχέση. Όσο παράξενο και αν ακούγεται αληθινά ελπίζω να συμβάλει να εξακριβωθεί το τι συνέβη στο γιο μου” δήλωσε ο πατέρας του μικρού Χααζε.

Εν τω μεταξύ το περιοδικό Spiegel επιρρίπτει ευθύνη στις γερμανικές αρχές γιατί αγνόησαν πληροφορίες αστυνομικής έρευνας το 2013 που συνέδεαν τον Κρίστιν Μπρύκνερ με την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν.

Σήμερα η γερμανική αστυνομία θεωρεί πολύ πιθανό ο Μπρύκνερ να βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση και της 5χρονης Γερμανίδας Ίνγκα από Σαξονία το 2015.

Πηγή ΕΡΤ, Βίντεο-επιμέλεια Χρ. Ποπόρου

www.ert.gr