Mediatown (UPDATE): Αποκλ: Ο Μένιος γίνεται καθημερινός, Εξελίξεις στο Μαρούσι, τακτική Σαββίδη, η Νικολούλη στον ΑΝΤ1, το δώρο του ΣΚΑΪ, η μορφή του Survivor, ο Κανάκης δεν θέλει αργά, Κουίζ

Το “Mediatown” είναι για ακόμη μία φορά πιστό στο ραντεβού του και έτοιμο να σας ταξιδέψει σε ενδιαφέροντες τηλεοπτικές προορισμούς. Φορέστε ζώνες και πάμε…

Το τηλεοπτικό μέλλον του Μένιου!

Συζητήσεις του Μένιου Φουρθιώτη με τον Φίλιππο Βρυώνη για να πάει στο “Νέο Έψιλον” έχουν γίνει και αυτό είναι 100% επιβεβαιωμένο. Βέβαια, στη συνάντηση αυτή είχε αποκλειστεί το σενάριο να αναλάβει κάποια διοικητική θέση στο σταθμό και η πρόταση αφορούσε αποκλειστικά την εκπομπή “Αποκαλυπτικά”.

Προφανώς κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν τον ικανοποιεί και έτσι, όπως φαίνεται ο Μένιος Φουρθιώτης θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο προσπάθειας ώστε να βρει μία θέση σε κάποιο κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, τότε το “Νέο Έψιλον” θα είναι μονόδρομος.

UPDATE: Μόνο ο Όμιλος ΑΝΤ1 είχε δείξει ενδιαφέρον να αποκτήσει στο δυναμικό του τον παρουσιαστή και τις εμπορικές συμφωνίες που τον συνοδεύουν. Παρά το οικονομικό συμφέρον των ανθρώπων του ΑΝΤ1, τελικά πάρθηκε η απόφαση να του αρνηθεί κάποια συνεργασία.

Η τελευταία αποκλειστική πληροφορία του tvnea.com αναφέρει πως κατά 95% ο Μένιος θα βρεθεί στο “Νέο Έψιλον” και κατά πάσα στο καθημερινό πρόγραμμα 2-4 και όχι το Σαββατοκύριακο. Οι εξελίξεις στον ΑΝΤ1, το “‘πάγωμα” και τα κενά…

Δυστυχώς το χθεσινό ρεπορτάζ που ήθελε τον ΑΝΤ1 να παγώνει τα σχέδια ενεργοποίησης της πρωινής ζώνης του Σαββατοκύριακου επιβεβαιώνεται 100% και από το ρεπορτάζ του tvnea.com.

Ήδη υπήρχαν δεύτερες σκέψεις, αλλά η συμφωνία του Δημήτρη Καμπουράκη με τον ανταγωνισμό ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Πολύ δύσκολα θα ανατραπεί αυτή η κατάσταση, παρόλο μία τέτοια ενίσχυση θα έδινε μεγάλο προβάδισμα στο πρόγραμμα του σταθμού και ειδικά στο “Your face sounds familiar” της Κυριακής.

Το θέμα είναι αν τα χρήματα που θα δίνονταν σε αυτές τις 2 εκπομπές θα απορροφηθούν για να γίνουν νέες παραγωγές στο prime time. Δυστυχώς, η απάντηση είναι “όχι”

Εκτός από το “2night show”, τη διασκευή της σειράς “Pituca” και το “Your face sounds familiar” δεν θα δούμε κάτι άλλο στη βραδινή ζώνη τη φετινή σεζόν, σύμφωνα πάντα με τα τωρινά δεδομένα διότι πιθανές ανατροπές στη διοίκηση μπορεί να τα αλλάξουν όλα.

Αυτό πρακτικά αφήνει κάποια κενά, όπως το slot 10-11 τις Παρασκευές, την prime time του Σαββάτου και τις μέρες Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή μετά τις 11.

Κανάλι που προσπαθεί να κάνει πρωταθλητισμό δεν υφίσταται αν δεν έχει καλύψει πλήρως την prime time του. Για να δούμε αν το “πάγωμα” της πρωινής ζώνης του Σαββατοκύριακου καλύψει τις παραπάνω τρύπες.

Το πραγματικό πρόβλημα και η τακτική του Σαββίδη…

Πολύς ντόρος γίνεται για τους λόγους που το “Open” δεν έχει καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα της τηλεθέασης με τον Ιβάν Σαββίδη να μην μπορεί να καταλάβει την αιτία που τόσα χρήματα πέφτουν στο κενό. Η αλήθεια είναι ότι μιλώντας με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο μας μεταφέρεται το κλίμα της απογοήτευσης. Μη ξεχνάμε πως ο στόχος του μέχρι το τέλος της σεζόν είναι το κανάλι να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Το μεγάλο ελάττωμα του είναι ότι δεν ακούει. Δεν θα μπει στη διαδικασία να συμβουλευτεί τους ανθρώπους του, ώστε να του εκθέσουν τα επιχειρήματα τους σχετικά με την πορεία του καναλιού. Απλά κάποια στιγμή θα εφαρμόσει αυτό που έκανε και στον ΠΑΟΚ, δηλαδή μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό deadline θα ζητήσει την απομάκρυνση των περισσότερων στελεχών.

Το πραγματικό πρόβλημα στο Open είναι ένα και αυτό λέγεται βύσματα. Άνθρωποι που έχουν θέσει εξουσίας και έχουν τοποθετήσει σε συγκεκριμένα καίρια πόστα επαγγελματίες χωρίς τα σωστά κριτήρια, αλλά σύμφωνα με τις διαπροσωπικές σχέσεις. Κάθε κανάλι τα έχει αυτά, αλλά εκεί η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Η Νικολούλη στον ANT1;

Μπορεί ακόμα να μην έχει καμία κρούση σε κανέναν παρουσιαστή, ωστόσο έχει διαρρεύσει πως με τα νέα δεδομένα, θα υπάρξουν πολλές αναπροσαρμογές σε συμβόλαια και μισθούς στελεχών και παρουσιαστών.

Μία πληροφορία που μας ήρθε από άνθρωπο του ΑΝΤ1 είναι πως ο Θοδωρής Κυριακού έχει εκφράσει ανοιχτή επιθυμία να ενταχθεί στο δυναμικό του σταθμού η Αγγελική Νικολούλη με το “Φως στο τούνελ”. Οι καλά γνωρίζοντες αναφέρουν πως μία πρόταση από τον ΑΝΤ1 θα ήταν μία όαση για τη γνωστή δημοσιογράφο την περίοδο που ενδεχομένως να είναι δυσαρεστημένη με τα νέα δεδομένα που θα της προσφέρει ο ALPHA.

Όπως και να χει, τέτοιες κουβέντες θα αργήσουν να ξεκινήσουν , ωστόσο το κλίμα έχει αρχίσει να καλλιεργείται…

Δώρο στον ανταγωνισμό!

Πειραματισμούς κάνει ο ΣΚΑΪ στο πρόγραμμα του! Ο πανικός για τα χαμηλά νούμερα του δελτίου έφερε την απαίτηση στο τμήμα του προγράμματος του σταθμού, ώστε να βελτιωθεί το lead in. Σίγουρα, αυτό που για την ώρα καταφέρνει να κάνει το κανάλι του Φαλήρου είναι ένα μεγάλο δώρο στον Νίκο Μουτσινά και τη Ζέτα Μακρυπούλια που δεν θα έχουν απέναντι το “My style rocks”, αλλά μία σειρά με πολύ περιορισμένη δυναμική.

Τι γίνεται με το Survivor;

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποια θα είναι η μορφή του τρίτου κύκλου του “Survivor”. O Tούρκος θέλει να το κάνει Ελλάδα VS Τουρκία, αλλά το κανάλι έχει πάρα πολλές ενστάσεις, θεωρώντας πως διανύουμε μία πολύ κρίσιμη περίοδο στις σχέσεις μας με τους Τούρκους για να γίνει κάτι τέτοιο.

Φαίνεται πως τελικά η λύση θα είναι κάπου στη μέση με τη δημιουργία ενός “Survivor”, που θα περιέχει μεικτές ομάδες Ελλήνων και Τούρκων, σύμφωνα με τον κλασικό διαχωρισμό “Διάσημοι” και “Μαχητές”. Βλέπετε, ο Τούρκος παραγωγός θέλει κατά κύριο πρώτο λόγο να μειώσει τα έξοδα του κάνοντας μόνο ένα “Survivor”, το οποίο θα προβάλλεται και στις 2 χώρες, γλυτώνοντας έτσι τα μισά του σχεδόν χρήματα.

Τίποτα ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί, αφού σίγουρα οι πιέσεις για το “Ελλάδα VS Τουρκία” δεν πρόκειται να σταματήσουν. Το θέμα είναι κατά πόσο η δημιουργία μεικτών ομάδων θα έχει ενδιαφέρον και κατά πόσο δεν θα προκύψουν πρακτικά προβλήματα στα ζητήματα επικοινωνίας μεταξύ των μελών της ίδιας ομάδας.

Πάει ο Κανάκης στον ΣΚΑΪ;

Μία πληροφορία που διαβάζετε αποκλειστικά στο “Mediatown” του Tvnea.com είναι πως την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το πρώτο casting για τους επίδοξους μαχητές.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο Αντώνης Κανάκης έχει δεχθεί πρόταση από τους ALPHA, STAR, SKAI και OPEN. Έχουμε γράψει επίσης ότι περισσότερες πιθανότητες μεταγραφής είχε το Open, αλλά ακόμα ο παρουσιαστής δυσκολεύεται να μετακινηθεί σε έναν σταθμό με πολύ περιορισμένη δυναμική στη βραδινή ζώνη. Από την πλευρά του, ο ΣΚΑΙ φαίνεται πως είναι αρκετά γενναιόδωρος με τον παρουσιαστή σε οικονομικό επίπεδο, ωστόσο εκεί προκύπτει ένα άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ξέρουμε πολύ καλά πως όλες οι παραγωγές της Acyn Media τελειώνουν γύρω στις 12.30 τα μεσάνυχτα και πολλές φορές και λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα Έτσι, αντιλαμβάνεστε πως αν μετακινηθούν εκεί οι εκπομπές του Αντώνη Κανάκη, θα πρέπει να ξεκινούν αρκετά αργά, κάτι που ο ίδιος δεν θέλει καθόλου να συμβεί. Μη ξεχνάμε πως πέρυσι στον ΑΝΤ1 είχε επιμείνει να ξεκινά στις 11 και όχι στις 12, διότι θεωρεί πως έτσι χάνει δυναμική.

Οπότε, αν τελικά “κλείσει” η συμφωνία ανάμεσα στις 2 πλευρές θα έχουμε δύο πιθανά σενάρια. Ο Αντώνης Κανάκης θα συμβιβαστεί να ξεκινά αρκετά αργά ή ο Τούρκος θα πεισθεί να ολοκληρώνει το “Survivor” νωρίτερα από τις άλλες σεζόν.

Κουίζ

Πρόσωπο του Open επιθυμεί να αποχωρήσει από τον σταθμό, βλέποντας πως το καράβι έχει περισσότερες τρύπες από όσες μπορεί να φανταστεί. Μάλιστα, έχει ήδη αρχίσει να κάνει κάποιες πρώτες επαφές με άλλον τηλεοπτικό σταθμό, με τον οποίο ,όμως, έχει συνεργαστεί ξανά…

Αυτά και για σήμερα! Ελπίζω να μην έχετε παράπονα, αφού το σίγουρο είναι πως πριν γράψουμε κάτι το έχουμε ψάξει αρκετά. Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά…

Powered by WPeMatico