Ανακοίνωση-Κάλεσμα από τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΛΑΝΙΔΟΡΡΑΧΗΣ

Σας γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου επαναλαμβάνεται η δίκη εναντίον πέντε πολιτών, για παρεμπόδιση του ιδιωτικού συνεργείου να εισέλθει στο δάσος της Βαλανιδορράχης και να προβεί σε κοπή δέντρων!! Τελικά απαλείφθηκε η άσκηση βίας!!!

Όταν πριν από δύο και πλέον χρόνια ενημερωθήκαμε ότι στο δάσος έχουν έρθει μπουλντόζες και κόβουν δέντρα, βρεθήκαμε πολλά άτομα στο δάσος.

Όπως ήταν φυσικό προχωρήσαμε σε ένα ειρηνικό συλλαλητήριο, μια ειρηνική διαμαρτυρία!

Φίλες και Φίλοι

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της δημόσιας περιουσίας και της «επιβίωσης» των τοπικών κοινωνιών

Είναι πρωτίστως φροντίδα των πολιτών!

Το δάσος και οι παραλίες, αλλά και η ευρύτερη περιοχή ήταν, είναι και θα είναι δημόσια αγαθά άρρηκτα συνδεδεμένα με την κοινωνική ζωή των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της. Από το δικαίωμα βοσκής με απόφαση της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων Πρέβεζας (12-1927) έως και σήμερα της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες και του δάσους, αποτελώντας αναπόστατο κομμάτι της ζωής για την ενότητα Φαναρίου.

Η μάχη που δίνουμε είναι σημαντική. Είναι ανάγκη να σώσουμε το δάσος και τις παραλίες από τις καταστροφικές βλέψεις των επίδοξων «επενδυτών»

Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν δεν αντιδρούσαμε για να προστατέψουμε το δάσος και τις παραλίες και να σκεφτούμε τι θα μπορούσε να συμβεί αν ίσχυε η διαχειριστική μελέτη, την οποία η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κάτω από την πίεση της τοπικής κοινωνίας, αναγκάσθηκε να την πάρει πίσω!!!

Η ελπίδα πάντα υπάρχει αρκεί όλοι μας να βρούμε το σθένος και να ορθώσουμε το ανάστημά μας στις σειρήνες της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας.

Γι’ αυτό το λόγο ΣΑΣ:

ΚΑΛΟΥΜΕ

Όλους να παραβρεθούμε έξω από το Πρωτοδικείο Πρέβεζας, για να συμπαρασταθούμε στους κατηγορούμενους, αλλά και να δείξουμε την αντίδρασή μας, σε όσους προσπαθούν με κάθε μέσο να μας στερήσουν το δάσος και τις παραλίες.

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου και ώρα 09.00.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ