Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκαν οι δύο αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών με τις οποίες καθορίζονται οι έδρες των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας.

Η κατανομή γίνεται πλέον με βάση τον μόνιμο πληθυσμό και όσον αφορά τους Δήμους της Πρέβεζας και την Περιφέρεια Ηπείρου δεν υπάρχουν αλλαγές στις έδρες σε σχέση με τις προηγούμενες αυτοδιοίκητές εκλογές.

Ειδικότερα στην Περιφέρεια Ηπείρου εκλέγονται συνολικά 51 Περιφερειακοί Σύμβουλοι και η Πρέβεζας εκπροσωπείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο με εννέα έδρες.

Ο Δήμος Ζηρού έχει μόνιμο πληθυσμό 13.892 κατοίκους και εκλέγει συνολικά 27 δημοτικούς συμβούλους. Δύο στη Δημοτική Ενότητα Ανωγείου, οκτώ στη Δημοτική Ενότητα Θεσπρωτικού, ένας στην Δημοτική Ενότητα Κρανιάς και 16 στη Δημοτική Ενότητα Φιλιππιάδας.

Στον Δήμο Πάργας με μόνιμο πληθυσμό 11.866 εκλέγονται 27 δημοτικοί σύμβουλοι εκ των οποίων οι εννέα έδρες αφορούν την Δ.Ε Πάργας και οι 18 τη Δημοτική ενότητα Φαναρίου.

Στο Δήμο Πρέβεζας με πληθυσμό 31.733 κατοίκους εκλέγονται 33 δημοτικοί σύμβουλοι. Στη Δημοτική Ενότητα Ζαλόγγου τέσσερις, στη Δημοτική Ενότητα Λούρου πέντε και στην Δημοτική Ενότητα Πρέβεζας 24.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ