Τον άμεσο υγειονομικό έλεγχο λειτουργίας των συστημάτων ύδρευσης της Πάργας η οποία επλήγη από τον ισχυρό σεισμό των 5,6 Ρίχτερ ζητά από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος .

Όπως υπογραμμίζει ο κ.Πρεζεράκος σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πρόκλησης μηχανικών βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης και εισόδου σ΄αυτό ξένων υλών που είναι δυνατό να υποβαθμίσουν την ποιότητα του πόσιμου νερού.

Συγκεκριμένα προτείνεται να διενεργηθεί άμεσα λεπτομερής υγειονομική αναγνώριση και διερεύνηση των αιτίων του προβλήματος καθώς και εργαστηριακός έλεγχος (μικροβιολογικές και φυσικοχημικές παράμετροι) μετά από κατάλληλη δειγματοληψία.

Τα δείγματα νερού θα πρέπει να ληφθούν από κρίσιμα σημεία του δικτύου ύδρευσης, όπως γεωτρήσεις ή πηγές υδροληψίας, δεξαμενές τροφοδοσίας νερού, και σε διάφορα σημεία του δικτύου, κυρίως όμως ανάντη και κατάντη του σημείου βλάβης του αγωγού ύδρευσης.

Η απειλή του κορονοϊού επισημαίνεται στην απόφαση του κ.Πρεζεράκου ο οποίος ζητά τη λήψη ειδικών μέτρων και για τους χώρους όπου θα φιλοξενηθούν πληγέντες των οποίων οι κατοικίες έχουν κριθεί ακατάλληλες καθώς και την αποφυγή του συγχρωτισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here