ΑρχικήΠάργα892.000 ευρώ για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο Πάργα!

892.000 ευρώ για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο Πάργα!

Δημοσιεύθηκε:

 

Ένα σημαντικό έργο στον τομέα των υποδομών εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.

Πρόκειται για το έργο: «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλε-ελέγχου/ τηλεχειρισμού για την αυτόματη διαχείριση και τον έλεγχο των διαρροών του δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Πάργας του Δήμου Πάργας», το οποίο είναι προϋπολογισμού 892.000 ευρώ.

Το έργο αφορά την προμήθεια δοκιμασμένου και έτοιμου για λειτουργική χρήση συστήματος τηλε-ελέγχου/ τηλεχειρισμού, το οποίο θα διαχειρίζεται αυτόματα το δίκτυο ύδρευσης της Πάργας, θα ελέγχει τις διαρροές του εξωτερικού και του εσωτερικού υδραγωγείου, καθώς και την απολύμανση του πόσιμου νερού.

xaritsis

Το έργο θα συμβάλει στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων (τουλάχιστον 30% για το Δήμο Πάργας), στην προστασία της Υγείας ( μέσω της βελτίωσης της ποιότητας του παρεχόμενου προς την κατανάλωση πόσιμου νερού), στην αποτελεσματικότερη κάλυψη των υδρευτικών αναγκών (καταγραφή και συγκέντρωση σε βάση δεδομένων όλων των στοιχείων που αφορούν τις παραμέτρους λειτουργίας του υδραγωγείου), στη βελτιστοποίηση του κόστους συντήρησης, καθώς και στην αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών (αυτοματοποιημένη έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του Δήμου Πάργας για τη λειτουργική κατάσταση του δικτύου).

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Ν. Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, ανέφερε τα εξής:

«Αυτή κυβέρνηση αγωνίζεται με συστηματικό τρόπο και βελτιώνει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ενέταξε ένα καινοτόμο έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2018, προκειμένου να αναβαθμίσει τον τομέα των υποδομών στο Δήμο Πάργας, προστατεύοντας την υγεία των πολιτών και διασφαλίζοντας την περιβαλλοντική ισορροπία.

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πολίτες του νομού Πρέβεζας ότι αυτό το μονοπάτι σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε και το επόμενο διάστημα, υλοποιώντας πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο».

 

Τελευταία νέα

Spiroulina PLATENSIS: η ιδανική τροφή για κάθε vegan ή vegetarians

Η Spiroulina PLATENSIS έχει πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων… Έχει, όμως, κι ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό:...

Ιωάννινα: Μαθητής έπεσε από ύψος 6 μέτρων όταν υποχώρησε περίφραξη σχολείου

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων – ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραύματα – κατέληξε 15χρονος μαθητής στο...

Με τις «ευλογίες» Μητσοτάκη κανονικά υποψήφιος βουλευτής στις Σέρρες ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

Λίγες εβδομάδες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά απαλλάσσει τον...

Ψήφισαν νόμο για το νερό που δεν μπορεί να εφαρμοστεί – «Άδειασε» τις κυβερνητικές προθέσεις για έλεγχο του νερού η Ένωση Δημοτικών επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης

Στη συνέντευξη Τύπου η Ενωση Δημοτικών επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης «άδειασε» τις κυβερνητικές προθέσεις για έλεγχο...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: