Σε άγρια κόντρα οδηγήθηκαν η Δημοτική Αρχή και ο επικεφαλής της Παράταξης “Νέα Δύναμη” Φώτης Νάκιας στο δημοτικό συμβούλιο.

Αφορμή της κόντρας ήταν η ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΡΥΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ και πως αυτή θα πραγματοποιηθεί.

Η Δημοτική αρχή έφερε προς ψήφιση εισήγηση για την σύνταξη μελέτης για το ρυμοτομικό του ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ.

Η αντιπολίτευση ήταν αντίθετη στην πρόταση της δημοτικής αρχή, και κατέθεσε προς ψήφιση εναλλακτική πρόταση του κ. Νάκια.

Η Πρόταση της Παράταξης “Νέα Δύναμη” ήταν να παραμείνουν οι μελέτες των οποίων έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση και  παράλληλα να αναθέσουμε άμεσα την σύνταξη μελέτης για το ρυμοτομικό καναλακίου αναζητώντας άλλη πηγή χρηματοδότησης και εν ανάγκη να χρηματοδοτηθεί από τα ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ του Δήμου και για οποίο ποσό απαιτηθεί.

Οι δυο προτάσεις τέθηκαν σε ψηφοφορία και πλειοψήφισε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής με ψήφους 15-14 όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η κόντρα όμως δεν σταμάτησε εκεί και συνεχίστηκε στα Social Media.

Και συγκεκριμένα με ανάρτηση του στο Facebook o Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Μπούσιος «πέταξε» σπόντα στην παράταξη του κ. Νάκια λέγοντας ότι:

η ελάσσονα και μείζονα αντιπολίτευση που δεν στήριξαν την πρόταση μας και πρόταξαν άλλες προτεραιότητες έχω να πω ότι έχουν περάσει από το 1998 (όπου ισχύει το σχέδιο πόλεως καναλακίου) 23 χρόνια και 5 Δήμαρχοι και έως τώρα δεν έχει γίνει πράξη εφαρμογής στο καναλάκι.

Ο κ. Νάκιας μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Facebook απάντησε στο κ. Μπούσιο λέγοντας ότι:

ο Αντιδημάρχος του Δήμου Πάργας επειδή στην προσπάθεια του να προβάλει με ζήλο το (έργο) της Δημοτικής Αρχής αναφερόμενος σε συζήτηση -ψηφοφορία θέματος για το ρυμοτομικό του Καναλακίου στο χθεσινό με τηλεδιάσκεψη Δημοτικό Συμβούλιο διαστρεβλώνει σκόπιμα τις θέσεις της αντιπολίτευσης και παρουσιάζει σχεδόν τη μισή αλήθεια.

Μάλιστα ο κ. Νάκιας έθεσε και σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν για το εν λόγω θέμα:

1.Τι θα γίνει με τον περιφερειακό ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ; Ποια η σκοπιμότητα κατάργησης του;Τι συμφέροντα εξυπηρετούνται;Θα προταθεί νέα χάραξη και από που; Πολλά λέγονται και ακούγονται.

2.Δεν ενδιαφέρει τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της Δ.Ε Φαναριού οι οποίοι υπερψήφισαν την πρόταση κατάργησης της μελέτης της περιφερειακής οδού, η επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο Καναλακι και αν ναι ποια η άμεση πρότασης τους;

3.Δεν ενδιαφέρει τους κατοίκους της κοινότητας Ανθούσας η σύνδεση του παραθαλάσσιου μετώπου;

4.Δεν λαμβάνονται υπόψη από την παρούσα Δημοτική Αρχή οι αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων;

5.Ως προς τι η εμμονή για καταργήση των συγκεκριμένων μελετών από την Δημοτική Αρχη(είναι δεύτερη φορά που το θέμα έρχεται για συζήτηση).

 

Δείτε την ανάρτηση του Αντιδημάρχου Πάργας Δημήτρη Μπούσιου.

Πράξη Εφαρμογής Καναλακίου
Από 24-3-1998 ισχύει στο Καναλάκι το σχέδιο πόλεως.
Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η πράξη εφαρμογής με συνέπεια πολλοί συμπολίτες μας που ήθελαν και θέλουν να χτίσουν να τους είναι σχεδόν αδύνατον και έτσι ή περιοχή μας να μένει πίσω.

Σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου έγινε (με τηλεδιάσκεψη) προτείναμε να δώσουμε προτεραιότητα με ένα ποσό 85000€ που είχε εγκριθεί από το 2018 για μελέτες ούτος ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε να κάνουμε την Πράξη Εφαρμογής Καναλακίου.

Θεωρώ ότι είναι μια σημαντική κίνηση για την ανάπτυξη της περιοχής μας γιατί όσο καθυστερεί η πράξη εφαρμογής ούτε οι κοινόχρηστοι χώροι απελευθερώνονται ούτε οι ιδιοκτήτες μπορούν να οικοδομήσουν και ενθαρρύνεται ή ανέγερση αυθαίρετων οικοδομών.
Συγχαρητήρια σε όσους στήριξαν την πρόταση μας!

Όσον αφορά την ελάσσονα και μείζονα αντιπολίτευση που δεν στήριξαν την πρόταση μας και πρόταξαν άλλες προτεραιότητες έχω να πω ότι έχουν περάσει από το 1998 (όπου ισχύει το σχέδιο πόλεως καναλακίου) 23 χρόνια και 5 Δήμαρχοι και έως τώρα δεν έχει γίνει πράξη εφαρμογής στο καναλάκι.

 

Δείτε την ανακοίνωση του επικεφαλής της Παράταξης “Νέα Δύναμη” Φώτη Νάκια:

Με αφορμή χθεσινή ανάρτηση στο διαδύκτιο του Αντιδημάρχου του Δήμου Πάργας κ.ΜΠΟΥΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και επειδή στην προσπάθεια του να προβάλει με ζήλο το (έργο) της Δημοτικής Αρχής αναφερόμενος σε συζήτηση -ψηφοφορία θέματος για το ρυμοτομικό του Καναλακίου στο χθεσινό με τηλεδιάσκεψη Δημοτικό Συμβούλιο διαστρεβλώνει σκόπιμα τις θέσεις της αντιπολίτευσης και παρουσιάζει σχεδόν τη μισή αλήθεια,παραθέτω για ενημέρωση σύντομο ιστορικό:

Ο Δήμος Πάργας πέτυχε το 2018 χρηματοδότηση μελετών από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων συνολικού ποσού 85.000ευρω, ήτοι:

1.Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αλιευτικού καταφυγίου Λουτσας(20.000)ευρώ.

2.Μελέτη βατότητας αγροτικού δρόμου ΣΑΡΑΚΙΝΙΚΟΥ-ΑΙ ΣΩΣΤΗ-ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ(20.000)ευρώ.

3.Μελέτη κατασκευής τμήματος της περιφερειακής οδού πόλης ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ(45.000)ευρώ.

Την τελευταία μελέτη είχε εισηγηθεί τότε και ο νυν Δήμαρχος.
Η πρόταση που κατέθεσε στο ΔΣ η Δημοτική Αρχή για συζήτηση και ψηφοφορία ήταν να καταργηθούν οι ανωτέρω μελέτες και για το χρηματικό ποσό των (85.000) ευρώ να κατατεθεί νέα πρόταση για μελέτη με τίτλο (ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΡΥΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ).

Να επισημάνω έδω και να συμφωνήσω με τον Αντιδήμαρχο ότι όπως τόνισα στο δημοτικό συμβούλιο η ανωτέρω μελέτη είναι άμεσης προτεραιότητας για το Καναλακι και θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του.

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι το κέντρο του ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ επιβαρύνεται υπέρμετρα από την διέλευση των βαρέων κυρίως κινουμένων οχημάτων με αποτέλεσμα την δημιουργία κυκλοφοριακού κομφούζιου της ώρες αιχμής και είναι επιτακτική ανάγκη κατασκευής περιφερειακής οδού,ένα μακροχρόνιο αίτημα όπως άλλωστε και η Τ.Κ καναλακιου αναγνωρίζει με έγγραφο της που διαβάστηκε στο Δημοτικό συμβούλιο.

Έχοντας υπόψη και την αρνητική θέση της Τοπικής Κοινότητας Λούτσας στην κατάργηση του αλιευτικού καταφυγίου κατεθεσα προς ψήφιση εναλλακτική πρόταση με την ποια συντάχθηκαν και οι παρατάξεις ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, να παραμείνουν οι μελέτες των οποίων έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση και να τις προχωρήσουμε και παράλληλα να αναθέσουμε άμεσα την σύνταξη μελέτης για το ρυμοτομικό καναλακιου αναζητώντας άλλη πηγή χρηματοδότησης και εν ανάγκη να χρηματοδοτηθεί από τα ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ του Δήμου και για οποίο ποσό απαιτηθεί.

Οι δυο προτάσεις τέθηκαν σε ψηφοφορία και πλειοψήφισε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής με ψήφους 15-14 όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριλαμβανομένων και των ψήφων των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων.

Συμφωνα με τα παραπανω πραγματικά στοιχεία, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση πως αλήθεια προκύπτει ότι σύσσωμη σχεδόν η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ είναι αντίθετη στην σύνταξη μελέτης για το ρυμοτομικό του ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ όπως διατείνεται ο Αντιδήμαρχος;;;

Απεναντίας τονίστηκε η ανάγκη άμεσης σύνταξης με οποιοδήποτε κόστος.

Προκύπτουν όμως ερωτήματα:

1.Τι θα γίνει με τον περιφερειακό ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ;Ποια η σκοπιμότητα κατάργησης του;Τι συμφέροντα εξυπηρετούνται;Θα προταθεί νέα χάραξη και από που;Πολλά λέγονται και ακούγονται.

2.Δεν ενδιαφέρει τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της Δ.Ε Φαναριού οι οποίοι υπερψήφισαν την πρόταση κατάργησης της μελέτης της περιφερειακής οδού, η επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο Καναλακι και αν ναι ποια η άμεση πρότασης τους;

3.Δεν ενδιαφέρει τους κατοίκους της κοινότητας Ανθούσας η σύνδεση του παραθαλάσσιου μετώπου;

4.Δεν λαμβάνονται υπόψη από την παρούσα Δημοτική Αρχή οι αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων;

5.Ως προς τι η εμμονή για καταργήση των συγκεκριμένων μελετών από την Δημοτική Αρχη(είναι δεύτερη φορά που το θέμα έρχεται για συζήτηση).

Η πρόταση μας λύνει προβλήματα για αυτό και υποστηρίχτηκε από το σύνολο σχεδόν της Αντιπολίτευσης.Αποστολή μας δεν είναι να βάζουνε εμπόδια στο έργο της Δημοτικής Αρχής- δεν χρειάζεται άλλωστε αλλά να προτείνουμε λύσεις όπως έχουμε κάνει σε ολα τα θέματα που μέχρι τώρα έχουν έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο.Φαίνεται όμως ότι ο Αντιδήμαρχος εγκαινίασε μια άλλη μορφή αντιπαράθεσης της λασπολογίας και υπερβολης μέσω Διαδικτύου στα οποία αρέσκεται τελευταία να προβάλεται εν μέσω ζωηρων χρωμάτων!!!!

Πρόθεση μας είναι εποικοδομητική αντιπαράθεση στα συλλογικά όργανα του Δήμου αλλά δεν θα αφήνουμε αναπάντητη οποιαδήποτε κακόβουλη πρόκληση.

 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
ΝΑΚΙΑΣ Φωτιος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here