Για πολλοστή φορά στα χρονικά και για τέταρτη φορά φέτος, ο κάμπος του Φαναριου  πλημμύρισε, με αποτέλεσμα οι καταστροφές στο φυτοζωϊκό κεφάλαιο αναμένεται να είναι σημαντικές.

Και όχι απλά πλημμύρισε, αλλά στην κυριολεξία πνίγηκε ο κάμπος.

Για μια ακόμα χρονιά επιβεβαιώνεται, με τραγικό τρόπο, ότι η περιοχή του Φαναριου, αλλά και γενικότερα ο δήμος Παργας, είναι μια ανοχύρωτη στα καιρικά φαινόμενα.

Φτάνει πια τα μεγάλα λόγια, για την αναγκαιότητα των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.

Δεν χρειάζονται άλλα λόγια, δεν χρειάζονται άλλες υποσχέσεις, δεν είναι λύση οι πενιχρές αποζημιώσεις, οι οποίες πενιχρές αποζημιώσεις σε βάθος χρόνου αν αθροιστούν, θα είχαν ήδη καλύψει τα απαραίτητα φράγματα της περιοχής.

Χρειάζονται αποφάσεις,  χρειάζονται συγκεκριμένες, πραγματικές, ρεαλιστικές, άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις και μάλιστα ΕΡΓΑ με συγκεκριμένο και μικρό χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησης.

Μπορεί οι αγρότες να μην έχουν τη τεχνογνωσία και την επιστημονική κατάρτιση των μελετητών και των κατασκευαστών, αλλά είναι οι μόνοι που «γνωρίζουν» καλύτερα από το καθένα, τον κάμπο, τα ποτάμια, τα αρδευτικά και τα αποστραγγιστικά έργα εκεί που χρειάζονται, τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ