spot_img
ΑρχικήΠάργαΑνακοίνωση του σωματείου καφεπωλών - ζυθεστιατορών και συναφή επαγγελμάτων Πάργας για το...

Ανακοίνωση του σωματείου καφεπωλών – ζυθεστιατορών και συναφή επαγγελμάτων Πάργας για το ξυλοδαρμό του σερβιτόρου

Δημοσιεύθηκε:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΦΕΠΩΛΩΝ – ΖΥΘΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΑΡΓΑΣ

Σχετικά με το αναφερόμενο περιστατικό βίας που έλαβε χώρα στην Πάργα κι έλαβε διαστάσεις σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, το Σωματείο λαμβάνει θέση, με την παρούσα ανακοίνωση, όπως εξ άλλου πράττει κάθε φορά σε ανάλογες περιπτώσεις για όλα τα θέματα που άπτονται της λειτουργίας του.

Ξεκάθαρα και απόλυτα το Σωματείο καταδικάζει οποιασδήποτε μορφής βία, η οποία δυστυχώς μαστίζει την κοινωνία μας σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από την ενδοοικογενειακή βία κι εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα, ιδίως κατά των «αδυνάτων» κατά τα κοινωνικά στερεότυπα, όπως γυναίκες, εργαζόμενοι κ.τ.λ (γεγονός βεβαίως που μας βρίσκει αντίθετους), ανεξάρτητα από την επιλογή των μέσων ενημέρωσης ως προς την ένταση και τον τρόπο προβολής κάθε περιστατικού, αντίστοιχα με τα δικά τους συμφέροντα, αδιαφορώντας για την ουσία και τη διαφορετικότητά του, τα οποία στο τέλος της ημέρας ρίπτονται στο ίδιο τσουβάλι της τηλεθέασης, της ακροαματικότητας και των «κλικαρισμάτων».

Από την πρώτη στιγμή το Σωματείο ζήτησε κι έλαβε γνώση επί του περιστατικού από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Καθώς δε ήδη η υπόθεση είναι πιθανό να ακολουθήσει την προανακριτική ποινική διαδικασία, θα ήταν άτοπο και παράνομο, να προβούμε σε ουσιαστικές κρίσεις που αυθεντικά αποδίδονται αποκλειστικά από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Οποιαδήποτε «αθωωτική» ή «καταδικαστική» κρίση από πλευράς μας θα προσέκρουε βάναυσα στο συνταγματικά κατοχυρωμένο τεκμήριο αθωότητας, προς όλες τις πλευρές, γεγονός που θα μας καταστούσε υπόλογους και υπαίτιους σε μια άλλη μορφή βίας και βαναυσότητας, καθώς η σωματική δεν είναι η μοναδική, και όπως αναφέραμε είμαστε αξιακά ενάντιοι σε οιαδήποτε μορφή βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Κι επίσης ξεκάθαρα και απόλυτα, προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι υπεκφεύγουμε από οποιοδήποτε θέμα, δηλώνουμε την εκπεφρασμένη θέση του Σωματείου ότι όλα τα μέλη μας πρέπει να σέβονται και να ακολουθούν την κείμενη νομοθεσία για τις αποδοχές και τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία, παρ’ ότι η κοινωνία τείνει να ξεχάσει, έχουν κατακτηθεί με αγώνα κι «αίμα» και για αυτό πάντοτε θα αντιμετωπίζονται από εμάς με απόλυτο σεβασμό και χωρίς εκπτώσεις.

Η δε κρίση μας αυτή εννοείται ότι δεν απευθύνεται στο συγκεκριμένο περιστατικό αλλά απανταχού σε όλες τις εργασιακές σχέσεις του κλάδου μας. Τέλος θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης, μέχρι την τελική ουσιαστική δικαστική κρίση της, εάν τα μέρη επιλέξουν αυτή την οδό, προκειμένου να επανέλθουμε πλέον επί της ουσίας.

 

Μετά Τιμής εκ του ΔΣ Ο Πρόεδρος του Σωματείου Τσοβίλης Δημήτριος

Τελευταία νέα

Κατασχέθηκαν 3,6 τόνοι κοκαΐνης στη Βραζιλία

Το πολεμικό ναυτικό της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη την κατάσχεση 3,6 τόνων κοκαΐνης, της...

Αντώνης Αντωνίου: «Την αμαρτία μου τη λέω, δεν θα το ξανακάνω αλλά…»

Καλεσμένος στην εκπομπή Super Κατερίνα βρέθηκε ο Αντώνης Αντωνίου και αναφέρθηκε τόσο στον ρόλο...

Εικόνες – σοκ από το Μεξικό: Κεραυνός σκοτώνει ακαριαία δύο ανθρώπους σε παραλία

Ένας άνδρας και μια γυναίκα χτυπήθηκαν θανάσιμα από κεραυνό σε παραλία του Μεξικού τη...

Πιερίδη για την απιστία που κλόνισε τον γάμο της: «Ήταν σοκαριστικό, είναι αιτία χωρισμού αλλά…»

Η Μαριάντα Πιερίδη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και μίλησε πρώτη φορά ανοιχτά για...

Περισσότερα