Ο κ. Νίκος Ζαχαριάς έβαλε υποψηφιότητα στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος και έδωσε τον δικό του αγώνα όπου τελικά νίκησε και αναδείχθηκε δήμαρχος Πάργας.

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Ζαχαριάς σχημάτισε διοίκηση που έως τώρα φαίνεται να είναι ικανή και μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της.

Όποιος παρακολουθεί την μέχρι τώρα πορεία του ως δήμαρχο θα έλεγε ότι πήρε πρωτοβουλίες και πέραν των θεσμικών δυνατοτήτων του δήμου, καθώς διεκδίκησε να έχει λόγο για όλα τα θέματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τους κατοίκους του Δήμου Πάργας.

Ο Δήμαρχος τόλμησε να προχωρήσει σε μια σειρά από καινοτομίες που άλλαξαν για πάντα την πολιτική κουλτούρα του τόπου κι στο εξής θα αποτελούν μέτρο σύγκρισης για τους πολιτευτές.

Έβαλε πίσω το «εγώ» του και πρόβαλε περισσότερο το «Εμείς». Το «Εμείς» όχι ως παράταξη, αλλά ως μία καθημερινή συνεργασία του Δήμου με τους πολίτες.

Οι επόμενοι στόχοι

Το πρώτο στοίχημα του κ. Ν. Ζαχαριά είναι να βάλει τον Δήμο Πάργας στις «ράγες» της βιώσιμης ανάπτυξης. Τα καταφέρνει κυρίως μέσω των έργων υποδομής, την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής -με ιδιαίτερη έμφαση στο περιβάλλον, την ανακύκλωση- και τη σταδιακή εξέλιξη του Δήμου σε πολιτιστικό φάρο της Ηπείρου.

Το δεύτερο στοίχημα είναι να δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή διοικητική νοοτροπία στο Δήμο Πάργας που θα βασίζεται στην αυξημένη συμμετοχή των πολιτών. Βοήθησε πολύ στο να «ανοίξει» ο δημόσιος διάλογος, κυρίως μέσω της καθιέρωσης της Ημέρας του Πολίτη, όργωσε τα χωριά του Δήμου για να συνομιλεί με τους πολίτες και τους εκπρόσωπους των Κοινοτήτων, και στο τέλος, δημιούργησε ηλεκτρονική πλατφόρμα για να στέλνουν οι κάτοικοι τις προτάσεις τους.

Ποιο είναι άραγε το επόμενο στοίχημα του Ν. Ζαχαριά ;

Το τρίτο στοίχημα του Δήμαρχου Πάργας είναι να κάνει πράξη αυτό που τόσο εμφατικά ανέφερε στις προεκλογικές του ομιλία : Το «μαζί».

Αν η παράταξή του καταφέρει να λύσει τα προβλήματα την καθημερινότητας, που όπως όλα δείχνουν εν μέρει το έχει πετύχει, τότε πρέπει να συμπαρασύρει την κοινωνία σε μια επανάσταση νοοτροπίας.

Για να έχει νόημα η «κοινωνική συμμαχία» που ζητάει ο Δήμαρχος από τους πολίτες θα πρέπει να τους καθοδηγήσει σε μία άνευ όρων αλλαγή συμπεριφοράς: να τους μάθει να μην πετούν τα σκουπίδια τους όπου βρουν, να τους δείξει πως να φροντίζουν τις παραλίες τους, να τους εμπνεύσει να μην καταπατούν κοινόχρηστους χώρους, να τους εκπαιδεύσει να μην κακομεταχειρίζονται τα ζώα τους, να τους εξηγήσει πως οι ίδιοι είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του Δήμου Πάργας, ότι αυτοί ουσιαστικά είναι η εικόνα τις περιοχής.

Τα επόμενα 3 χρόνια είναι κομβικά για το μέλλον του Δήμου Πάργας.

Ο κ. Ζαχαριάς έχει χρέος απέναντι στον εαυτό του να κερδίσει το τρίτο και μεγαλύτερο στοίχημα της πολιτικής του διαδρομής ως δήμαρχος: να ενώσει την κοινωνία για να φέρει την επανάσταση στην καθημερινή συμπεριφορά των πολιτών. Να εξελίξει το «Εμείς» σε «Μαζί». Αυτό το «Εμείς» που κάποιοι με τις ιδεοληψίες τους επιμένουν να δηλητηριάζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ