Ανατρέπονται όλα τα δεδομένα στην υπόθεση του ιδιωτικού Δάσους στο Αλωνάκι στο χωριό Βαλανιδορράχη του Δήμου Πάργας.

Σύμφωνα με τη Διαχειριστική Επιτροπή του ιδιωτικού δάσους Βαλανιδορράχης, οι παρεμβάσεις που γίνονται αποσκοπούν στην προστασία και ανανέωση του δάσους και όχι στην καταστροφή του.

Σε καμία περίπτωση δεν γίνονται παράνομες κοπές δέντρων, όπως καταγγέλλουν οι αντιδρώντες και οι εργασίες γίνονται νόμιμα βάσει του περιβαλλοντολογικού σχεδίου που έχει κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς με την Διαχειριστική Δασοπονική Μελέτη, την οποία επικυρώνουν η Έκθεση Ελέγχου από τη Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας, και η έγκριση από την Επιθεώρηση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ.Μακεδονίας.

Επιπλέον υπάρχει ανάρτηση στη Διαύγεια (ΑΔΑ: Ω7ΝΒΟΡ1Γ-ΨΗΔ) και επίσημη ενημέρωση του Δήμου Πάργας ήδη από τις 17 Ιανουαρίου 2019.

Να τονίσουμε ότι έχουν γίνει άλλες δυο νόμιμες εγκεκριμένες ξυλεύσεις τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Όσο για την έλλειψη άδειας από την αρχαιολογία σύμφωνα με το νόμο δεν είναι απαραίτητη, διότι γίνεται καθαρισμός της συγκεκριμένης περιοχής και όχι εκσκαφή.

Τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής του ιδιωτικού δάσους καταγγέλλουν με επιστολή τους στο fanaripress.gr ότι οι καταγγελίες που ακούστηκαν είναι απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η καταστροφή του δάσους γίνεται από παράνομη υλοτόμηση κάποιων κατοίκων της περιοχής που γίνεται χρόνια τώρα.

Μάλιστα τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής του ιδιωτικού δάσους καταγγέλλουν τους συγκεκριμένους κατοίκους που κακόβουλα αντιδρούν για απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, συγκαλύπτοντας τελικά αυτούς που πραγματικά καταστρέφουν το δάσος με παράνομες υλοτομήσεις διαχρονικά.

Συγκεκριμένα τα μέλη στην επιστολή τους αναφέρουν ότι:

Καταστροφή αποτελούσαν οι κατά καιρούς καταπατήσεις με εκχερσώσεις και άλλες ανεξέλεγκτες εκμεταλλεύσεις για ίδιον όφελος από γνωστούς και μη εξαιρετέους παρανομούντες.

Όλοι αυτοί έχουν καταδικαστεί με αμετάκλητες αποφάσεις και έχουν αποβληθεί από τους χώρους του ιδιωτικού δάσους.

Φαίνεται πως αυτά τα συμφέροντα εκπροσωπούν, κατά την εκτίμηση των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής, όσοι υποκινούν τις σημερινές άδικες και συκοφαντικές αντιδράσεις και δεν υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα των δασών.

Στο Fanaripress.gr εκτός από την επιστολή στάλθηκαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που δείχνουν ότι όλα είναι νόμιμα, πλήρως διαφανή και οι εργασίες γίνονται βάσει του περιβαλλοντολογικού σχεδίου.

Φαίνεται τελικά ότι οι κατηγορίες των συγκεκριμένων αντιδρώντων πέφτουν στο κενό και για την αποκατάσταση της Αλήθειας το fanaripress.gr διέγραψε την ανάρτηση περί «εγκληματικής ενέργειας κατά του δάσους».

Σας παραθέτουμε την απαντητική επιστολή και τα σχετικά έγραφα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ FANARIPRESS

1) Η κυριότητα του ιδιωτικού δάσους Βαλανιδορράχης είναι πλήρως κατοχυρωμένη και μάλιστα με πρόσφατη απόφαση του Αρείου πάγου που αφορά όχι την ιδιοκτησία που είναι αναμφισβήτητη αλλά την ακρίβεια της έκτασης που είναι 2206 στρέμματα.

2) Η συγκεκριμένη ξύλευση του δάσους (τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει άλλες δύο εγκεκριμένες ξυλεύσεις) είναι παρέμβαση που προστατεύει το δάσος και το περιβάλλον. Αντίθετα καταστροφή αποτελούσαν οι κατά καιρούς καταπατήσεις με εκχερσώσεις και άλλες ανεξέλεγκτες εκμεταλλεύσεις για ίδιον όφελος από τους δράστες αυτών των παράνομων πράξεων. Όλοι έχουν καταδικαστεί με αμετάκλητες αποφάσεις και εχουν αποβληθεί από τους χώρους του ιδιωτικού δάσους. Φαίνεται πως αυτά τα συμφέροντα εκπροσωπούν, κατά την εκτίμηση μας, όσοι υποκινούν τις σημερινές άδικες και συκοφαντικές αντιδράσεις.

3) Πριν την παρούσα ξύλευση έχουν προηγηθεί: α) Διαχειριστική Δασοπονική Μελέτη β) Έκθεση Ελέγχου από τη Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας γ) Έγκριση από την Επιθεώρηση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ.Μακεδονίας. Επιπλέον υπάρχει ανάρτηση στη Διαύγεια (ΑΔΑ: Ω7ΝΒΟΡ1Γ-ΨΗΔ) και επίσημη ενημέρωση του Δήμου Πάργας ήδη από τις 17 Ιανουαρίου 2019.

Θοδωρής Βουρεκάς – Μαρίνα Τζάκου, συνιδιοκτήτες και μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής του ιδιωτικού δάσους Βαλανιδορράχης.

 

Λόγω τεχνικού προβλήματος το Fanaripress.gr σας ζητάει συγνώμη για την ποιότητα των εγγράφων. Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα ξανά δημοσιεύσουμε τα έγγραφα ευδιάκριτα και απολύτως καθαρά.

(Έγκριση από την Επιθεώρηση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ.Μακεδονίας και η γνωστοποίηση στο Δήμο Πάργας.)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here