Πολύ μεγάλες ζημιές άφησε πίσω του ο σεισμός των 5,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Δήμο Πάργας και έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα επικεντρώνονται στην περιοχή του Καναλακίου αφού μεγάλος αριθμός σπιτιών τόσο στον οικισμό όσο και τα γύρω χωριά(Σκεπαστό, Βουβοπόταμο, Καστρί, Κυψέλη κλπ) έχει κριθεί μη κατοικήσιμο.

Χαρακτηριστικό είναι -όπως δήλωσε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς-από τις 140 αυτοψίες που έγιναν μέχρι στιγμής κρίθηκαν ακατάλληλα προς διαμονή περίπου τα 2/3 των σπιτιών.

Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να καλύψουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας, οι οποίοι βρέθηκαν άστεγοι σε μια δύσκολη συγκυρία όπως είναι αυτή του κορονοϊού” συνεχίζει ο κ.Ζαχαριάς υπογραμμίζοντας την αυταπάρνηση με την οποία εργάστηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες το κλιμάκιο του ΤΑΣ από τη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το Δήμαρχο Πάργας παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου που έχουν πρόβλημα με την διαμονή τους ή με υλικές ζημιές να μην προσέρχονται στο Δημαρχείο, αλλά να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το τηλεφωνικό κέντρο 2684360300 και 2684060301.

Ο Δήμος έχει συστήσει επιτροπές που καταγράφουν τις ζημιές, ενώ το έργο τους συνδράμουν και εθελοντές.

Την ίδια στιγμή η περιοχή δεν έχει ακόμη ηρεμήσει αφού σημειώνονται δεκάδες μετασεισμοί ένας εκ των οποίων σήμερα το πρωί και είχε μέγεθος 4 Ρίχτερ, ενώ έχει ζητηθεί να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here