Τις πληγές τους μετρούν ο Δήμος της Πάργας και αρκετά χωριά του ορεινού όγκου της Πρέβεζας από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα στην περιοχή του Καναλακίου.

Της ισχυρής δόνησης είχε προηγηθεί μια μικρότερη της τάξης των 4,2 Ρίχτερ λίγο πριν τα μεσάνυχτα από το ίδιο επίκεντρο 20 χιλιόμετρα Β.Α της Πάργας και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από πτώση αντικειμένων στην περιοχή του Καναλακίου, ενώ καταγράφηκαν τουλάχιστον δύο περιπτώσεις κατάρρευσης παλαιών οικημάτων , ρωγμές σε δεκάδες σπίτια, πτώσεις βράχων και στύλων της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να μείνουν αρκετές περιοχές χωρίς ηλεκτρικό.

Οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στις Τ.Κ. Καναλακίου, Γλυκής, Σκαφιδωτής, Σκοτεινού, Κυψέλης και σε ορισμένα χωριά του Δήμου Σουλίου. Ζημιές υπέστη επίσης το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού μέσης τάσης στην περιοχή Σκοτεινού- Σκαφιδωτής.

Όπως δήλωσε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς οι ζημιές στην περιοχή του Καναλακίου είναι τεράστιες, ενώ στην πόλη της Πάργας περιορισμένες.”Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη” δηλώνει ο κ. Ζαχαριάς, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται να φτάσει και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας.

Η σεισμική δόνηση των 5,6 Ρίχτερ έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Πρέβεζα και κυρίως στην ενδοχώρα του Δήμου στα χωριά της Δ.Ε Λούρου τα οποία “συνορεύουν” με το Φανάρι.

Οι περισσότερες ζημιές τόσο σε σπίτια όσο κυρίως σε δρόμους από πτώσεις βράχων καταγράφονται σε Ρεματιά, Κοτσανόπουλο, Σφηνωτό και Σκιαδά όπου μάλιστα διεκόπη η κυκλοφορία ενώ οι κάτοικοι είδαν μια ολόκληρη πλαγιά από βουνό να κατολισθαίνει.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Νικος Γεωργάκος μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία τόνισε ότι η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στον ορεινό όγκο της Δ.Ε Λούρου προκαλώντας κυρίως κατολισθήσεις , ζημιές σε τοιχοποιίες και κεραμοσκεπές αλλά και διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος από πτώσεις στύλων της ΔΕΗ.

“Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή στα σημεία που επλήγησαν περισσότερο από την ισχυρή σεισμική δόνηση” τόνισε ο κ. Γεωργάκος υπογραμμίζοντας ότι αποκαθίσταται σε πρώτη φάση η κυκλοφορία για να προχωρήσει η καταγραφή των υπολοίπων ζημιών.

Επί ποδός βρίσκονται όμως και οι αντιδήμαρχοι Δ.Ε Λούρου Νίκος Παγγές και Ζαλόγγου Γιώργος Σαριάνογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Παγγέ τα προβλήματα στον ορεινό όγκο του Λούρου είναι πολλά, ενώ στη Δ.Ε Ζαλόγγου καταγράφηκαν μέχρι στιγμής ρωγμές σε ένα σπίτι στο Χειμαδιό και κατολισθήσεις βράχων στο δρόμο της Καστροσυκιάς. Η κυκλοφορία και η ηλεκτροδότηση αποκαθίστανται ήδη, ενώ θα ακολουθήσει η καταγραφή των ζημιών στις κατοικίες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ