Ένα σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση του κτιρίου Βασιλά στον Δήμο Πάργας και και τη μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο αποτελεί η προκήρυξη από τον Δήμο του διαγωνισμού της μελέτης εφαρμογής με τίτλο: “Οριστικές μελέτες & Μελέτη εφαρμογής για την Δημιουργική Επανάχρηση του κτιρίου Βασιλά του Δήμου Πάργας” προυπολογισμού 59.520,00€ , ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.Τ

ο αρχοντικό του 1874 βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Πάργας και έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο ενώ ανήκει στον Δήμο μετά από δωρεά της οικογένεις Βασιλά. Αποτελεί δε αξιόλογο δείγμα πέτρινου κτιρίου με στοιχεία λαϊκής αρχιτεκτονικής, σημαντικό για την μελέτη της ιστορίας του τόπου.

Σκοπός της μελέτης είναι η ανακατασκευή του κτιρίου Βασιλά και η επανάχρηση του ως Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο. Το σχέδιο αξιοποίησης του κτιρίου ως πολιτιστικού κέντρο προβλέπει μεταξύ άλλων τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων και συνεδρίων περιφερειακού / εθνικού αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος στην Πάργα.

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς υπογραμμίζει ότι προχωρά με συνέπεια η προσπάθεια για την πλήρη αποκατάσταση του κτιρίου , παρά τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε να είναι λειτουργικό και να χρησιμοποιηθεί από τους Δημότες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here