spot_img
ΑρχικήΠάργαΔήμος Πάργας - ΤΟ "ΣΩΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ¨και η διαμόρφωση του νέου μοντέλου διοίκησης!...

Δήμος Πάργας – ΤΟ “ΣΩΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ¨και η διαμόρφωση του νέου μοντέλου διοίκησης! Του Αντώνη Βασιλάκη)

Δημοσιεύθηκε:

Όπως γνωρίζουμε όλοι μας φίλες και φίλοι μου Δημότες Πάργας, το πρώτο βήμα κάθε υποψηφίου Δημάρχου διαχρονικά είναι η αυτοανακήρυξη της υποψηφιότητας και στη συνέχεια οι μυστικές συνήθως συμφωνίες  διαμοιρασμού θέσεων και πόστων στη νέα Δημοτική Αρχή εφόσον είναι επιτυχές το εκλογικό αποτέλεσμα.

Απέναντι σαυτές τις τοξικές πλέον, για την τοπική κοινωνία, πρακτικές, προτείνουμε ένα νέο μοντέλο διαμόρφωσης και ανάδειξης μιάς νέας αξιολογημένης και αντιπροσωπευτικής ομάδας που θα αναλάβει κατ΄εξουσιοδότηση του νέου θεσμικού οργάνου, του  ¨Σώματος Πολιτών¨, μετά από εκλογή της  στο εσωτερικό  του νέου αυτού  οργάνου για την αυτοδιοίκηση.

Η τομή λοιπόν στα αυτοδιοικητικά δρώμενα πλέον του Δήμου Πάργας, αλλά και το στοίχημα της κοινωνίας για μιά αληθινά νέα, άκρως δημοκρατική, διαφανή και ελπιδοφόρα πορεία με κυρίαρχο σκοπό την αληθινή μετρήσιμη, ορατή και πρότυπη ανάπτυξη για τον τόπο μας είναι η δημιουργία, σύσταση, διαμόρφωση και λειτουργία ενός νέου θεσμικού οργάνου, του λεγόμενου εφεξής  ¨Σώμα Πολιτών¨.

Το νέο αυτό θεσμικό όργανο θα διαμορφωθεί από όλους εμάς, όλους εσάς που πιστεύουμε οτι ακολουθώντας τα ίδια αδιέξοδα μονοπάτια διοίκησης   της τοπικής μας κοινωνίας του Δήμου Πάργας, καμμία ελπίδα δεν μπορεί να γεννηθεί, κανένα φώς δεν θα φανεί στο τούνελ των αδιεξόδων που έχει οδηγηθεί η τοπική κοινωνία και πρωτίστως οι νέοι της πατρίδας μας.

Εσείς λοιπόν που αναζητείτε αληθινό ρόλο και επιθυμείτε να πρωταγωνιστήσετε στην αλλαγή του ρού της ιστορίας του τόπου μας.

Εσείς που διαθέτετε ανοιχτό και ελεύθερο ορίζοντα στη σκέψη σας. Εσείς που πιστεύετε βαθιά πιά οτι δεν σας καλύπτει καμμιά από τις συνήθεις προτάσεις διοίκησης του δήμου. Εσείς που πιστεύετε οτι μπορείτε και πρέπει να συμβάλετε στην αναγέννηση του τόπου μας.

Εσείς που πιστεύετε στην  ομαδική προσπάθεια με καθαρούς, άκρως δημοκρατικούς και συλλογικούς όρους,   ιδού η οδός που θα μας οδηγήσει όλους στην  πιο φωτεινή σελίδα της ιστορίας, έχοντας ως σημαία μας την προσφορά χωρίς ιδιοτέλεια και καιροσκοπισμό.

Το ¨Σώμα Πολιτών¨ θα είναι το νέο θεσμικό όργανο του Δήμου μας που φιλοδοξούμε να  αποτελείτε από  έως και 300 τακτικά μέλη που θα έχουν κοινά χαρακτηριστικά, θα  εμπνέονται και θα υπηρετούν κοινές αξίες, έχοντας ως έργο τους αφενός την  ακρόαση, αξιολόγηση και ανάδειξη με ψηφοφορία τόσο του νέου υποψηφίου Δημάρχου, όσο και των νέων υποψηφίων  δημοτικών  συμβούλων  και αφετέρου σημαντικότατο και  ουσιαστικά παρεμβατικό έργο μετά τις εκλογές ,  καθόλη την αυτοδιοικητική περίοδο,  ασκώντας  αληθινή  εξουσία συνδιαμορφώνοντας και την ατζέντα διοίκησης και ανάπτυξης του Δήμου.

Μετά την ανάδειξη της νέας δημοτικής Αρχής  ο Δήμαρχος θα τοποθετεί ως αντιδημάρχους εκείνους εκ των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων που κατέθεσαν ενδιαφέρον να γίνουν αντιδήμαρχοι στο Σώμα Πολιτών, που θα συνεδριάσει εκ νέου παρουσία του νέου Δημάρχου και όλων των δημοτικών Συμβούλων ανεξαιρέτως που θα έχουν το δικαίωμα να θέσουν στο Σώμα υποψηφιότητα για αντιδήμαρχοι, αναπτύσσοντας ο καθένας το δικό του σχέδιο για τον τομέα ενδιαφέροντός του ως αντιδήμαρχος.

Μετά από ακρόαση και αξιολόγηση του σχεδίου που θα αναπτύξει ο κάθε υποψήφιος αντιδήμαρχος ,  θα εκλέγονται από το Σώμα Πολιτών και τη νέα  δημοτική  αρχή  οι  νέοι αντιδήμαρχοι..

Στο επόμενο δημοσίευμα ακολουθεί η συνέχεια για τα χαρακτηριστικά των μελών του Σώματος Πολιτών και του ρόλου του κατά την αυτοδιοικητική περίοδο.

Τελευταία νέα

Κατασχέθηκαν 3,6 τόνοι κοκαΐνης στη Βραζιλία

Το πολεμικό ναυτικό της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη την κατάσχεση 3,6 τόνων κοκαΐνης, της...

Αντώνης Αντωνίου: «Την αμαρτία μου τη λέω, δεν θα το ξανακάνω αλλά…»

Καλεσμένος στην εκπομπή Super Κατερίνα βρέθηκε ο Αντώνης Αντωνίου και αναφέρθηκε τόσο στον ρόλο...

Εικόνες – σοκ από το Μεξικό: Κεραυνός σκοτώνει ακαριαία δύο ανθρώπους σε παραλία

Ένας άνδρας και μια γυναίκα χτυπήθηκαν θανάσιμα από κεραυνό σε παραλία του Μεξικού τη...

Πιερίδη για την απιστία που κλόνισε τον γάμο της: «Ήταν σοκαριστικό, είναι αιτία χωρισμού αλλά…»

Η Μαριάντα Πιερίδη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και μίλησε πρώτη φορά ανοιχτά για...

Περισσότερα