Πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας, έρχετα για την κατασκευή Μαρίνας και Ξενοδοχειακής Μονάδας 5 αστέρων, από ιδιωτική εταιρεία, στην παραλία στον Όρμο της Κερέντζας.

Αυτό κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση, αντιδρώντας ταυτόχρονα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και κάνοντας λόγο για ξεπούλημα της παραλίας ενός από τον πιο όμορφο όρμο της περιοχής, που κατακλύζεται όλη την καλοκαιρινή περίοδο από χιλιάδες κατοίκους του δήμου και των γύρω περιοχών.

Η ανακοίνωση τής Λαϊκή Συσπείρωση

Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο φέρνει την Τετάρτη 27/06/2018 στης 18,30 η πλειοψηφία του Δήμου Πάργας για ξεπούλημα της παραλίας στον Όρμο της Κερέντζας σε Ιδιωτική Εταιρείαγια κατασκευή Μαρίνας και Ξενοδοχειακής Μονάδας 5 αστέρων.

Είναι η ίδια εταιρεία που προσπάθησε να την κατασκευάσει στην παραλία του Βάλτου στην Πάργα αλλά προσέκρουσε σε ανταγωνιστικά συμφέροντα άλλων τουριστικών επιχειρήσεων.

Θέλουν να κατασκευάσουν ξενοδοχειακή μονάδα στον πιο όμορφο όρμο της περιοχής, που κατακλύζεται όλη την καλοκαιρινή περίοδο από χιλιάδες κατοίκους του δήμου μας και των γύρω περιοχών.

Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή του δήμου Πάργας που στηρίχτηκε από τη ΝΔ δείχνει ότι είναι ταυτισμένη με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι με τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των δημοτών της που σημειωτέων είναι φτωχοί αγρότες, επαγγελματίες και εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής την καλοκαιρινή σαιζόν.

Δείχνει το χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης ως κομματιού του κράτους που υλοποιεί στην προκειμένη περίπτωση την πολιτική της εμπορευματοποίησης της γης και της παραχώρησης σε επιχειρηματίες.

Κριτήριο για εμάς είναι πάντα ποιος κάνει μια επένδυση και για ποιόνλόγο και για ποιανού όφελος.

Ο Όρμος Κερέντζακι όλες οι παραλίες ανήκουν στο λαό και δεν μπορεί να δίνονται για να κερδοσκοπούν οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Καμιά ιδιωτικοποίηση αυτής ή και των υπόλοιπων παραλιών, δεν θα επιτρέψουμε.

Παλεύουμε για ελεύθερες παραλίες, με δωρεάν πρόσβαση και δωρεάν παροχή λουτρικών υπηρεσιών.

Τώρα να καθαριστεί η παραλία με ευθύνη της τοπικής διοίκησης, δείχνοντας ότι η μόνη ιδιοκτησία που αναγνωρίζουμε είναι του λαού για να την απολαμβάνει.
Καλούμε τους δημότες να μην επιτρέψουν να συντελεστή αυτό το έγκλημα στην παραχώρηση μιας από της ομορφότερης παραλίας.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” καλεί το λαό να υπερασπιστεί το αυτονόητο δικαίωμά του για ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες ΔΩΡΕΑΝ, γιατί είναι περιουσία του!

 Γιατί δικαίωμα στην αναψυχή και τον τουρισμό έχει και ο λαός που δεινοπαθεί από την αντιλαϊκή πολιτική .

 Γιατί πρέπει να είναι αποκλειστική υποχρέωση του κράτους και όχι πεδίο κερδοφορίας ιδιωτικών επιχειρήσεων οι καθαρές και ασφαλείς παραλίες.

 Γιατί το δικαίωμα του λαού να απολαμβάνει τη θάλασσα δεν πρέπει να μπαίνει στη ζυγαριά της ανταποδοτικότητας και της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών, προκειμένου να έρθουν περισσότερα χρήματα στους δήμους, κάτι για το οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή κόπτεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ