Συγκροτήθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου τα κλιμάκια ελέγχου ανά Περιφερειακή Ενότητα τα οποία θα διενεργούν ελέγχους στα καταστήματα μαζικής εστίασης, κατά την θερινή περίοδο στο πλαίσιο εφαρμογής εγκυκλίου του ΕΦΕΤ για την διάθεση λευκών τυριών άλμης ως φέτα καθώς και του χύμα ελαιόλαδου για επιτραπέζια χρήση.

Οπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας και Σύμφωνα με την απόφαση της Περιφέρειας ο προγραμματισμός των ελέγχων θα γίνεται σε συνεργασία και κατόπιν συνεννόησης με τον Ε.Φ.Ε Τ του παραρτήματος Ηπείρου.

Αναφορικά με το ελαιόλαδο, σημειώνεται ότι, αυτό θα πρέπει να διατίθεται από τα καταστήματα μαζικής εστίασης στον τελικό καταναλωτή αποκλειστικά και μόνο μέσω σφραγισμένων μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ή συσκευασιών μιας χρήσης, οι οποίες πρέπει να φέρουν όλες τις απαιτούμενες από την νομοθεσία επισημάνσεις.

Όσον αφορά στο τυρί «ΦΕΤΑ», σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, έχουν παρατηρηθεί αθέμιτες πρακτικές διάθεσης λευκού τυριού άλμης ως φέτα, που εστιάζονται κατά βάση στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ξενοδοχεία, κλπ).

Ο ΕΦΕΤ επισημαίνει στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και, σε περίπτωση υποψίας παραπλάνησής τους, να επικοινωνούν με τις κατά τόπους αρμόδιες αρχές .

Οι δε επαγγελματίες του χώρου της μαζικής εστίασης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι φέρουν την απόλυτη ευθύνη στην περίπτωση υιοθέτησης πρακτικών παραπλάνησης και μη εφαρμογής της νομοθεσίας, γεγονός που επισύρει αυστηρές διοικητικές κυρώσει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ