ΑρχικήΠάργαΕΛΕΝΗ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗ. Eμφανές το πάθος για προσφορά σε όλους τους τομείς της...

ΕΛΕΝΗ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗ. Eμφανές το πάθος για προσφορά σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής

Δημοσιεύθηκε:

 

Απ’ την πρώτη συζήτηση που θα κάνεις μαζί της, των συμπερασμάτων προηγείται το εμφανές πάθος για προσφορά σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος, να συστηθεί κανένας στους συμπολίτες του, απ’ αυτόν που επέλεξε η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Πάργας Ελένη Κολιοφώτη, η οποία σε σύντομο μήνυμά της επισημαίνει: «Δεν  έφυγα ποτέ από  τον τόπο  μου.

Κατάγομαι από το Βουβοπόταμο. Ζω  και εργάζομαι στο Καναλλάκι. Είμαι Εκπαιδευτικός, Διευθύντρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καναλλακίου. Είμαι παντρεμένη με τον Νίκο Ιωάννου τεχνολόγο γεωπονίας».

-Και γιατί να είναι αυτό το… αχτύπητο επιχείρημα;

Το ερώτημα θα τεθεί και με φόντο τις καλές προθέσεις, αλλά και την διάθεση αντιπαράθεσης. Όμως υπάρχει άμεση η απάντηση, την οποία δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει κανένας, καθώς η εκπαιδευτικός Ελένη Κολιοφώτη, δεν έμεινε στον τόπο της, για να μείνει, αλλά έμεινε αγωνιούσα και δρούσα, για τον τόπο της.

Είναι αμέτρητες οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και φυσικά πολύ σημαντικά και χρήσιμα αποτελέσματα. Μόλις προχθές το βράδυ, στο χωριό Άνω Σκαφιδωτή, την υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό, οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες του χωριού, για να καταδείξουν, ότι αναμένουν πολλά απ’ αυτή, μετά την εκλογή της ως δημοτική σύμβουλος, με τον συνδυασμό του δημάρχου Αντώνη Νάστα.

Και φυσικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Απ’ την πρώτη συζήτηση που θα κάνεις μαζί της, των συμπερασμάτων προηγείται το εμφανές πάθος για προσφορά σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, πάντα με φόντο τον άνθρωπο, τον οποίο μπορεί να υπηρετεί και μέσα από την κοινωνική πολιτική, αλλά και μέσα απ’ τον πολιτισμό…

Με δεδομένη την παραπάνω διαπίστωση, εξηγεί και η ίδια την συμμετοχή της στα κοινά και την πολιτική και στο μήνυμά της τονίζει: «Η ενασχόληση με τα κοινά, η πολιτική  για μένα παραμένει  η σπουδαιότερη διαδικασία που μας επιτρέπει να αλλάζουμε, να  βελτιώνουμε  τον τρόπο που επιθυμούμε να ζούμε.

Η πολιτική είναι έμπνευση, είναι όραμα είναι εμπιστοσύνη. Αλλά είναι  και η τέχνη  του εφικτού. Να  υπόσχεσαι  πράγματα που μπορούν  να υλοποιηθούν.

H πολιτική   δεν είναι έκθεση ιδεών είναι πράξη. Με αυτές  τις  απόψεις ασχολούμαι  με τα κοινά  και θα συνεχίσω  να ασχολούμαι… Γιατί   πιστεύω στον ευλογημένο τόπο μας  και  τους ανθρώπους του».

Και με την δική της, επιβεβαίωση στην εκτίμηση περί την αγωνιούσα και δρούσα γυναίκα στην πολιτική, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η Ελένη Κολιοφώτη, ανήκει στην κατηγορία των γυναικών που δεν βολεύονται στην πεζή καθημερινότητα και θεωρούν, ότι αυτή που είναι διαπιστωμένη κυρίως σε μικρά χωριά, μπορεί ν’ αλλάξει.

Αν γυρίσουμε λίγο πίσω, θα συναντήσουμε την Ελένη Κολιοφώτη, δημοτική σύμβουλος και πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, αρμοδιότητα την οποία τίμησε, όπως επίσης τίμησε και αυτούς που της εμπιστεύτηκαν αυτή την δύσκολη αρμοδιότητα.

Μπορούμε να θυμηθούμε εκείνη την εποχή και το πόσο δραστήρια ήταν η υποψήφια δημοτική σύμβουλος… Κινήθηκε παντού και προσέθεσε στην Πάργα, τις ευκαιρίες που υπό άλλες συνθήκες, μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες.

Σ’ όλες τις τουριστικές εκθέσεις και εκδηλώσεις, η παρουσία της κας Κολιοφώτη, ήταν τόσο έντονη και ουσιαστική, που θεωρούσες σίγουρο, πως θα φέρει το αποτέλεσμα που επιζητούσε.

Χρήσιμος ο επίλογος. Ευτυχώς που όλα όσα καταγράφει η παρουσίαση της «Γ», τα γνωρίζουν και τα αναγνωρίζουν οι πολίτες του Δήμου Πάργας, για να προκύψει το χρήσιμο αποτέλεσμα για το τόπο τους. Που χρήσιμο αποτέλεσμα, είναι η συμμετοχή της Ελένης Κολιοφώτη, στην σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας…

Τελευταία νέα

Spiroulina PLATENSIS: η ιδανική τροφή για κάθε vegan ή vegetarians

Η Spiroulina PLATENSIS έχει πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων… Έχει, όμως, κι ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό:...

Ιωάννινα: Μαθητής έπεσε από ύψος 6 μέτρων όταν υποχώρησε περίφραξη σχολείου

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων – ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραύματα – κατέληξε 15χρονος μαθητής στο...

Με τις «ευλογίες» Μητσοτάκη κανονικά υποψήφιος βουλευτής στις Σέρρες ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

Λίγες εβδομάδες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά απαλλάσσει τον...

Ψήφισαν νόμο για το νερό που δεν μπορεί να εφαρμοστεί – «Άδειασε» τις κυβερνητικές προθέσεις για έλεγχο του νερού η Ένωση Δημοτικών επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης

Στη συνέντευξη Τύπου η Ενωση Δημοτικών επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης «άδειασε» τις κυβερνητικές προθέσεις για έλεγχο...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: