ΑρχικήΠάργαΕλλάδα και Τουρκία, Πάργα και Erdemli - Δυο γειτονικές χώρες, δύο φίλες...

Ελλάδα και Τουρκία, Πάργα και Erdemli – Δυο γειτονικές χώρες, δύο φίλες πόλεις με κοινό σημείο αναφοράς τον τουρισμό

Δημοσιεύθηκε:

Ουσιαστική και εποικοδομητική ήταν και για τις δυο πλευρές η συνεργασία των Δημάρχων Πάργας και της Τουρκικής πόλης Erdemli κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Πάργα με την συμμετοχή του Πρύτανη και ομάδας φοιτητών της σχολής Τουρισμού του Πανεπιστημίου Μερσίνης.

Την πρώτη ημέρα στο Πνευματικό Κέντρο της Πάργας υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας που έχει σχέση με τη δράση EcoTour ( ποιότητα του βιώσιμου τουρισμού) ενώ τη δεύτερη μέρα έγινε παρουσίαση του προγράμματος για τη “Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη”.

Πρόκειται για μια συνεργασία που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή (αντιπροσωπεία της οποίας με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Αντώνη Νάστα επισκέφθηκε το Δήμο Erdemli ) και επικεντρώνεται στους δύο μεσογειακούς Δήμους , με σημαντική πολιτιστική κληρονομιά και πλούσια φυσικά οικοσυστήματα, στα οποία πραγματοποιείται ευρύ φάσμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Στόχος του είναι η προώθηση ενός καινοτόμου μοντέλου βιώσιμου τουρισμού που προστατεύει και ενθαρρύνει την πολιτιστική ταυτότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και διατηρεί τους φυσικούς πόρους.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή της Πάργας , όπως αναφέρει στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο Δήμαρχος Νίκος Ζαχαριάς, θεωρεί πολύ σημαντική τη συγκεκριμένη δράση και στοχεύει στη διεύρυνση της συνεργασίας με τον επίσης τουριστικό Δήμο της Τουρκίας έτσι ώστε να προκύψουν οφέλη και για τις δύο πλευρές.

Τελευταία νέα

Ακρίβεια: «Δεν θα ξαναδούμε φτηνή βενζίνη και πετρέλαιο στην Ελλάδα», λέει η πρόεδρος βενζινοπωλών

«Φωτιά» παραμένει η ακρίβεια στα καύσιμα με σφραγίδα Μητσοτάκη, τη στιγμή που η τιμή...

Αυτός είναι ο προπονητής Τάε Κβον Ντο που ασέλγουσε σε ανήλικες – Οι πράξεις του ήταν ιδιαίτερα βάναυσες και επώδυνες

Αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση της σύλληψης του προπονητή Τάε Κβον Ντο, Α. Δ., για κατά...

Συνελήφθη γνωστός προπονητής που ασελγούσε σε ανήλικες αθλήτριες – Προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριές του, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών

Εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών Συνελήφθη...

Ορίζοντες Ηπείρου: Οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Άρτα

Την προεκλογική αυλαία για την αυτοδιοίκηση άνοιξε και επίσημα ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου»...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: