Μία αυτοσχέδια κατασκευή για την παγίδευση τριχωτών θηραμάτων εντόπισαν και κατέσχεσαν Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ.

Κατά την διενέργεια περιπολίας, οι Θηροφύλακες εντόπισαν σε ημιβαλτώδη περιοχή της ΤΚ Αμμουδιάς του Δήμου Πάργας, μία αυτοσχέδια κατασκευή για την παγίδευση θηραμάτων.

Το σημείο τέθηκε υπό παρακολούθηση για διάστημα μίας εβδομάδας, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί κάποιος που να προσέλθει για να ελέγξει την κατασκευή.

Έτσι την Τρίτη, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Κυνηγετικών Συλλόγων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προχώρησαν στην κατάσχεση της αυτοσχέδιας παγίδας και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο, διαδικασία.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ καθιστά σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι αυτοσχέδιες κατασκευές παγίδευσης τριχωτών θηραμάτων συνιστούν μία απαγορευμένη ενέργεια, που ουδεμία σχέση έχει με την κυνηγετική δραστηριότητα.

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν έτσι και με αφορμή τη συγκεκριμένη περίπτωση, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες, να ενημερώνουν την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ή τις άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες, όταν εντοπίζουν κάτι ανάλογο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here