Την επίσκεψη των μαθητών της 1ης και 2ης τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πάργας δέχτηκε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας στο πλαίσιο του προγράμματος του σχολείου για την ανάπτυξη της φιλαγνωσίας.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους υπαλλήλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τον τρόπο λειτουργίας της και τις δράσεις της για την προβολή του βιβλίου και την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας και δημιουργικότητας.

Ξεχωριστή στιγμή της επίσκεψης ήταν η παρουσία του συμπολίτη μας συγγραφέα κ. Γιώργου Αυγέρη ο οποίος παρουσίασε στα παιδιά το βιβλίο του “Ο Υφασμάτινος δράκος”, εκδόσεις Ηδύφωνο, 2018, ένα παραμύθι για το περιβάλλον και τη προστασία του.

Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά δημιούργησαν δύο από τους ήρωες του παραμυθιού τον πλαστικό δράκο (που θέλει να καταστρέψει τον πλανήτη) και τον υφασμάτινο δράκο (που θέλει να σώσει τον πλανήτη).

Οι συνοδοί δάσκαλοι πρόσφεραν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη μια υπέροχη κατασκευή εμπνευσμένη από το βιβλίο του W.E. Joyce “Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του Μόρρις Λέσμορ”, εκδόσεις Πατάκη, 2014.Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας ευχαριστεί θερμά τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πάργας, τι δασκάλες συνοδούς, την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Α’/θμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας Δέσποινα Μαυρίδου και βέβαια τον συγγραφέα Γιώργο Αυγέρη για την επίσκεψη τους και την όμορφη δράση που πραγματοποίησαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here