Χτες 21/3/2020 , κλιμάκιο της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας , αποτελούμενο από τον Πρόεδρο , Νίκο Τζίμα , τον Αντιπρόεδρο , Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Πρέβεζας και Μέλους του Επιμελητηρίου Πρέβεζας , Γεωπόνο Αχιλλέα Γκούμα , τον Τομεάρχη Δικτύων και Υποδομών , Μηχανικό , Διονύσιο Καλλίνικο και τον Πρόεδρο της Δημ.Τ.Ο. Πάργας , Δημήτρη Ζήση , επισκέφτηκε την ευρύτερη πληγείσα περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Φαναρίου του Νομού Πρεβέζης .

Το κλιμάκιο στην πολύωρη επίσκεψη του , επισκέφτηκε όλα τα χωριά που αντιμετώπισαν προβλήματα από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας .

Σταθμοί της επίσκεψης ήταν τα χωριά , Νάρκισσος , Αηδόνι , Κλεισούρα , Μουζακείκα , Βουβοπόταμος , Κυψέλη , Κορονόπουλο , Σταυροχώρι , Καστρί και φυσικά το Καναλάκι που είχε και τις περισσότερες υλικές ζημιές , ευτυχώς όμως , χωρίς ανθρώπινες απώλειες και μόνο με κάποιους ελαφρύς τραυματισμούς .

Σημαντική ενημέρωση παρείχε στο κλιμάκιο , ο Αντιδήμαρχος για τεχνικά θέματα του Δήμου Πάργας , Δημήτρης Μάρκου , ο οποίος ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρόσκληση του κλιμακίου και αναφέρθηκε λεπτομερώς και εμπεριστατωμένα για την εξέλιξη των γεγονότων .

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ , Νίκος Τζίμας, είπε ότι είναι καθήκον της Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΝΔ να βρίσκεται πάντα κοντά στους πληγέντες του Νομού .

Κάτι που έκανε και κατά το παρελθόν , όπως με τις πλημύρες στην Τοπική Κοινότητα Λούρου .

Βρίσκεται πάντα εκεί , κοντά στα γεγονότα , με ανθρώπους ειδικούς και κατάλληλους για ακριβή ενημέρωση και με διάθεση για προσφορά . Επίσης εξήρε την συμβολή των μηχανημάτων της Πολιτικής Προστασίας και των Δήμων Πάργας και Σουλίου , που αποκατέστησαν την κυκλοφορία σε βασικούς δρόμους προς Καναλάκι , Σούλι , Γλυκή και άλλα χωριά που είχαν κλείσει λόγω κατολίσθησης βράχων και χωμάτων .

Συνέστησε ψυχραιμία και φυσικά , συνέχιση των μέτρων προστασίας από τον Κορωνοιό .

Σε δήλωση του ο Αντιπρόεδρος και Περιφερειακός Σύμβουλος Αχιλλέας Γκούμας , σημείωσε την άμεση παρουσία της Περιφέρειας , από τα ξημερώματα , τόσο του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη , όσο και του Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου , οι οποίοι σε επείγουσα συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας εκτίμησαν την κατάσταση και δρομολόγησαν τις άμεσες παρεμβάσεις που απαιτούνται , έχοντας ήδη καλέσει και κλιμάκια του ΤΑΣ Κοζάνης να επισκεφθούν την πληγείσα περιοχή.

Σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Δ. Πάργας , Δημήτρης Μάρκου , τόνισε την άμεση κινητοποίηση του Δήμου Πάργας , τόσο του Δημάρχου , Νίκου Ζαχαριά , όσων και των συνεργείων του Δήμου στην διάθεση των ανθρώπων που υπέστησαν σοβαρό πλήγμα από τον εγκέλαδο .

Επίσης παρακάλεσε όλους τους κάτοικους του Δήμου που έχουν πρόβλημα με την διαμονή τους ή με υλικές ζημιές να μην προσέρχονται στο Δημαρχείο, αλλά να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο στο 2684360300 και 2684060301 .

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Δικτύων της ΝΟΔΕ , Διονύσης Καλλίνικος , σημείωσε την έντονη παρουσία του εγκέλαδου και τις σοβαρές υλικές ζημιές που έχουν υποστεί συγκεκριμένα κτίρια .

Δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το γεγονός , ως πρωτόγνωρο φαινόμενο για την περιοχή , με αποτέλεσμα από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις , σε κάποιες περιπτώσεις να είναι μη αναστρέψιμη η τύχη κάποιων κτιρίων από αυτών .

Ο Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο. ΝΔ Πάργας , Δημήτρης Ζήσης , σχολίασε πολύ θετικά την άμεση παρέμβαση όλων των εμπλεκομένων φορέων , ζήτησε από όλους να προσφέρουν το μέγιστο των δυνάμεων τους και δήλωσε την αμέριστη διάθεση όλων των μελών της Δημ.Τ.Ο Πάργας για προσφορά στους πληγέντες .

Επίσης συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ , Νίκο Τζίμα, για την πρωτοβουλία του να συστήσει άμεσα κλιμάκιο και να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here