Η ανεργία «χτυπάει» κόκκινο στην περιοχή του Φαναρίου Δήμου Πάργας

Η ανεργία οδηγεί τους νέους στην επαρχία! Έλα όμως που στην περίπτωση της περιοχής μας, η ανεργία έχει κάνει τους νέους να φύγουν και από το χωρίο τους!

Φεύγουν γιατί έχει σβήσει η ελπίδα! Με τη φυγή των νέων ανθρώπων οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην ερήμωση των χωριών.

Το καλοκαίρι που είναι οι παράλιες γεμάτες, τότε υπάρχει ζήτηση για τους νέους για εργασία, είτε ως σερβιτόροι, είτε σε κάποια άλλη απασχόληση.

Αυτό κρατάει για τη σεζόν την καλοκαιρινή, ενώ όταν τελειώσει η σεζόν, τότε όσο και να ψάξουν δε θα βρουν δουλειά. Και βέβαια ούτε συζήτηση για ασφάλεια.

Τον τελευταίο καιρό, η ανεργία έχει ανεβεί στα ύψη και έχει οδηγήσει πολλούς νέους να στραφούν στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Γερμανία.

Πέρυσι μόνο στην Ήπειρο η μετανάστευση προς το εξωτερικό άγγιξε το 50,5%!

Ο νέοι αναζητούν μια νέα και καλύτερη ζωή με τον τρόπο της μετανάστευσης και φαντάζει η ιδανική λύση, η τελευταία ίσως ελπίδα.

Η φυγή και η μετανάστευση, ίσως, είναι ικανές να αποτρέψουν τον αφανισμό των νέων, τον αφανισμό ως προσωπικότητα, ως ατομικότητα, την εξαφάνιση της αξιοπρέπειάς τους.

Η μη απορρόφηση νέου εργατικού δυναμικού, ο αποκλεισμός από θέσεις εργασίας, η συνεχής μείωση των επιδομάτων ανεργίας, φράζει τους δρόμους της δημιουργίας, της ελπίδας, φράζει την ίδια τη ζωή τους, το εγώ τους, την ψυχή τους.

Η μόνη τους σκέψη είναι, λοιπόν, όχι πώς θα επιβιώσουν σε ένα οικονομικά και -κατ’ επέκταση- κοινωνικά αρρωστημένο περιβάλλον, αλλά πώς θα ξεφύγουν από αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ