spot_img
ΑρχικήΠάργαΕξωδικαστικός συμβιβασμός του Δήμου Πάργας με το ΤΥΠΕΤ για τις κατασκηνώσεις της...

Εξωδικαστικός συμβιβασμός του Δήμου Πάργας με το ΤΥΠΕΤ για τις κατασκηνώσεις της Λούτσας

Δημοσιεύθηκε:

 

Ο Δήμος Πάργας όπως έχει γίνει γνωστό από παλαιότερες αναρτήσεις μας μετά την λήξη της μίσθωσης στις 27 Ιουλίου του 2017, είχε καταθέσει αγωγή κατά του ΤΥΠΕΤ για την απόδοση ελεύθερου του εν λόγω μισθίου  ζητώντας την αποβολή του ΤΥΠΕΤ από την συγκεκριμένη δημοτική έκταση εμβαδού 40.000,00 τ.μ.

Για την συζήτηση της συγκεκριμένης αγωγής ορίστηκε δικάσιμος, ώστε να συζητηθεί στο Μονομελες Πρωτοδικείο Πρέβεζας στις 20 Νοεμβρίου του 2018.

Ωστόσο στις 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Πάργας κ. Αντώνη Νάστα μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Σμπόνια Νικόλαο και τον νομικό σύμβουλο του Δήμου με εκπροσώπους του ΤΥΠΕΤ,   στην Αθήνα , προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των παιδικών κατασκηνώσεων στην Λούτσα Πρέβεζας.

Δύο ημέρες αργότερα ο Δήμος Πάργας έλαβε συμβιβαστική πρόταση από το ΤΥΠΕΤ σύμφωνα με την οποία ζητά να παραμείνει στις κατασκηνώσεις της Λούτσας το αργότερο έως τις 30 Νοεμβρίου του 2019, όταν και αναμένεται να τελεσιδικήσει η αγωγή.

Ως αντάλλαγμα για την χρήση του μισθίου για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, προτείνεται από το Ταμείο η καταβολή  κατ΄ έτος του ποσού των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και συνολικά το ποσό των ογδόντα χιλιάδων (80.000) €, για το σύνολο του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, έως την 30-10-2019.

Το ποσό των 40.000 € ανά έτος, θα καταβάλλεται σε δύο δόσεις ως εξής : 1) ποσό 20.000 € έως την 30η Μαΐου και 2) ποσό 20.000 € έως την 30η Αυγούστου εκάστου έτους.

Ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Πάργας εισηγήθηκε θετικά σε αυτή την πρόταση τονίζοντας  πως πριν το καλοκαίρι του 2019, ο Δήμος  δεν πρόκειται να έχει τίτλο εκτελεστό ώστε να μπορεί νόμιμα να αποβάλλει το ΤΥΠΕΤ από το μίσθιο, από την στιγμή που αυτό δεν το αποδίδει οικειοθελώς.

Με ένα αίτημα αναβολής , η υπόθεση θα αναβληθεί για την Άνοιξη του 2019 και εφόσον συζητηθεί τότε, χωρίς νέα αναβολή, απόφαση δεν αναμένεται να εκδοθεί πριν την πάροδο 3-4 μηνών.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα και εφόσον ο Δήμος μπορεί με συμβολαιογραφική πράξη  η οποία θα έχει την ισχύ τίτλου εκτελεστού, και θα συμφωνείται εκ των προτέρων η απόδοση του μισθίου ελεύθερη το καλοκαίρι του 2019, χρονικό διάστημα που θα εκδικάζονταν και η αγωγή, θεωρείται συμφέρουσα η αποδοχή αυτής της συμβιβαστικής πρότασης.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ζαχαριάς Νικόλαος δήλωσε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Καταρχάς θεωρούμε ότι ο χώρος πρέπει να παραμείνει ως κατασκήνωση.

Για τη συζήτηση και διαπραγμάτευση της 03/04/2018 εμείς σαν αντιπολίτευση δεν γνωρίζαμε τίποτα. Ήρθαμε προ τετελεσμένου γεγονότος. Οδηγήσατε την κατάσταση στη μοναδική λύση και μάλιστα αυτή που εμείς είχαμε προτείνει εξ αρχής.

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Δήμος γενικά δεν κερδίζει τις υποθέσεις του και δεν προστατεύει τα συμφέροντά του.

Η δική μας θέση για τη χρήση του χώρου είναι να παραμείνει ως κατασκήνωση, που είναι μία ήπια μορφή ανάπτυξης ενός υπέροχου περιβάλλοντος.

Θα έπρεπε να έχει προηγηθεί η συζήτηση για τη χρήση του χώρου. Σας επιρρίπτουμε ευθύνες κ. Δήμαρχε γιατί δεν έγινε αυτό.

Επίσης αν ήταν εδώ η νομική υπηρεσία θα απαντούσε στα ερωτήματά μας.

Στο μονόδρομο που μας οδηγήσατε θα ακολουθήσουμε αναγκαστικά. Γενικά οφείλετε να είσαστε πιο προσεκτικοί διότι τέτοιες υποθέσεις θα κληροδοτηθούν και στις επόμενες δημοτικές αρχές. 

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γάκης Σωτήριος δήλωσε:

«Εμείς σαν παράταξη θα χειριζόμασταν διαφορετικά τις κατασκηνώσεις. Θα δίναμε τη δυνατότητα σε όλους τους εργαζομένους να κάνουν φτηνές διακοπές.

Θα λειτουργούσαν για το λαό. Το τίμημα του μισθώματος έρχεται για μας σε δεύτερη μοίρα. Έχουμε τεράστια ευθύνη που σαν δήμος δεν βγάλαμε ποτέ ανακοίνωση να εγγράφονται παιδιά του δήμου μας στις κατασκηνώσεις.

Θέλουμε ο χώρος να παραμείνει αναλλοίωτος για κατασκηνώσεις και άλλες ήπιες δραστηριότητες ανάπτυξης.

Προτείνω τα 40.000,00 ε του ετήσιου μισθώματος να δοθούν σε εργαζόμενους για να κάνουν φτηνές διακοπές.»

Η κ. Γρηγορίου-Λιόλιου Αθηνά δήλωσε:

«Χαίρομαι πραγματικά , που αποφασίσατε και προσπαθείτε έστω και καθυστερημένα , να δώσετε κάποια προσωρινή λύση στο ζήτημα με τη συνέχιση της λειτουργίας των κατασκηνώσεων στο ΤΥΠΕΤ στη Λούτσα .

Εδώ και πέντε μήνες ζητήσατε από το Δημοτικό Συμβούλιο να παραγγείλει την έξωση του ΤΥΠΕΤ χωρίς ακόμα να έχετε δώσει την εντολή στην Νομική Υπηρεσία να το πράξει .

Εδώ και πέντε μήνες αφήνετε, χωρίς να πάρετε την πρωτοβουλία για συζήτηση – απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου , όσον αφορά τη συνέχιση λειτουργίας ή όχι των κατασκηνώσεων στη Λούτσα .

Για να μην επαναλαμβάνω και εγώ την σημασία που έχουν για εμάς οι θέσεις εργασίας, το έργο των συντηρήσεων, των προμηθειών , των εσόδων καθώς επίσης και την ανάδειξη του τόπου μας.

Σας λέω ότι εντελώς ανάποδα φέρνετε το θέμα σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εξυπακούεται ότι εμείς έχουμε την ίδια θέση που είχαμε .

Αρχικά θα έπρεπε να έχουμε συζήτηση – απόφαση για την μίσθωση του χώρου για κατασκηνώσεις και μετά να πάρουμε απόφαση για τον συμβιβασμό.

Με σεβασμό στους εργαζομένους και στο ΤΥΠΕΤ για το συνολικό τους έργο, όλα αυτά τα χρόνια, ψηφίζω των εξωδικαστικό συμβιβασμό, που πιθανώς δίνει την δυνατότητα συνέχισης λειτουργίας τους . 

Με τους δημοτικούς συμβούλους  Βλασίου και Δημητρίου να ψηφίζουν «παρών», το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας δέχθηκε κατά πλειοψηφία τον συγκεκριμένο συμβιβασμό.

Τελευταία νέα

Θρήνος για το τρίχρονο αγόρι – Βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά το φρικτό τροχαίο με τους 3 νεκρούς

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει τις πρώτες στιγμές μετά το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε αργά χθες...

Ήπειρος: Τα αγριογούρουνα.. αλωνίζουν σε χωριά και δρόμους!!

ίντεο με αγριογούρουνα να… βολτάρουν στους δρόμους και τις πλατείες χωριών της Ηπείρου, ακόμη...

Κακοκαιρία Elias: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι έως την Πέμπτη

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, θα προκαλέσει το σύστημα κακοκαιρίας Elias σύμφωνα με το...

Περισσότερα

Κακοκαιρία Elias: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι έως την Πέμπτη

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, θα προκαλέσει το σύστημα κακοκαιρίας Elias σύμφωνα με το...