Το φαινόμενο της αφισορύπανσης μπορεί φέτος να είναι πολύ μικρότερο, λόγω απαγόρευσης πανηγυριών και άλλων αντίστοιχων εκδηλώσεων, αλλά κάποιοι ασυνείδητοι συνεχίζουν να βρομίζουν και να προκαλούν χωρίς καμιά αντίδραση ή μέριμνα από τις αρμόδιες αρχές

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προκλητική αφισοκόλληση γνωστού καφέ-μπαρ στην Γλυκή Θεσπρωτίας, στις κολώνες και στα κεντρικά σημεία του Καναλακίου, χωρίς κανένας να αντιδρά.

Το εν λόγω καφέ – Μπαρ δεν φτάνει που βρομίζει την περιοχή της Θεσπρωτίας αλλά επανειλημμένα έρχεται και στο νομό της Πρέβεζας στο δήμο Πάργας για να αφήσει το στίγμα της βρομιάς.

Στο βωμό του χρήματος κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για την καθαριότητα και την αξιοπρεπή εμφάνιση των δημόσιων χώρων.

Δεν σέβονται ούτε τον δήμο που με τόσες ελλείψεις από προσωπικό κάνει προσπάθειες να κρατήσει την περιοχή καθαρή, αλλά ούτε τους δημότες που πληρώνουν κάθε χρόνο για να βλέπουν τον τόπο τους καθαρό.

Η αφισορύπανση της περιοχής θα πρέπει να είναι στα άμεσα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή.

Να θυμίσουμε πως η αφισοκόλληση δεν επιτρέπεται (άρθρο 57, παρ.2 του Ν.1416/84, άρθρο 8, παρ.5 και άρθρο 10 του Ν.2946/01) εκτός από ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Και φυσικά δεν εφαρμόζεται αυτή η νομοθεσία, όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις σ’ αυτή την πόλη.

Μήπως ο Δήμος Πάργας να αρχίσει να ζητάει δημοτικό φόρο για την αφισορύπανση ;;

Μήπως οι αστυνομικοί του τμήματος Καναλακίου να αρχίσουν να ρίχνουν πρόστιμα ;;

Μια πρόταση που έχουμε προτείνει επανειλημμένα, είναι να κατασκευαστούν ειδικά καλαίσθητα πλαίσια – κορνίζες, στα οποία να τοποθετούνται οι αφίσες ανταποδοτικά. Το παράβολο που επιβάλει ο νόμος να διατίθεται ολόκληρο στη βελτίωση των συνθηκών διαφήμισης και προβολής των ενδιαφερομένων στα αισθητικά πλαίσια – κορνίζες.

Είναι ένα μέτρο που σταδιακά πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να βελτιώσει την κατάσταση και να απαλείψει το φαινόμενο της αφισορύπανσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here