Με αφορμή το Θάνατο ενός συμπολίτη μας διότι δεν εφημέρευε το Κέντρο Υγείας Καναλακίου και της Πάργας, η κ. Γρηγορίου Αθηνά παραιτήθηκε από δημοτική σύμβουλος του Δήμου Πάργας 

Η κ. Γρηγορίου σε επιστολή της προς το Fanaripress.gr αναφέρει συγκλονισμένη, ότι είμαστε τόσο απροστάτευτοι ανά πάσα ώρα, ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

 

Η επιστολή

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Χθες το βράδυ πέθανε ένας άνθρωπος, αβοήθητος, γιατί το Κέντρο Υγείας Καναλακίου δεν εφημέρευε. Δεν εφημέρευε όμως ούτε το Κέντρο Υγείας Πάργας. Αυτό το γνωρίζετε εσείς κύριοι συνάδελφοι, ότι είναι μέρες που δεν εφημερεύει κανένα από τα δύο Κέντρα Υγείας; Εγώ το πληροφορήθηκα χθες. Δηλαδή αφήνουμε στην τύχη την ζωή των συμπολιτών μας.

Το τηλέφωνο του ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου δεν είναι καταχωρημένο στα τηλεφωνικά κέντρα, που ζήτησα. Έτσι, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ένας συνάνθρωπός μας δεν μπόρεσε να πάρει τις πρώτες βοήθειες, για να σώσει τη ζωή του. Σήμερα ο Μπόχτης Γεράσιμος, αύριο κάποιος από μας ή τα παιδιά μας.

Εγώ, χθες το βράδυ, συγκλονίστηκα, λυπήθηκα και συνειδητοποίησα ότι είμαστε τόσο απροστάτευτοι ανά πάσα ώρα, ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Πού βρισκόμαστε, αν δεν μπορούμε να προστατεύσουμε την ζωή των συμπολιτών μας; Τότε τι συζητάμε εδώ μέσα, στο Δημοτικό Συμβουλίου, πιο σοβαρό από αυτό;

Οι ευθύνες είναι μεγάλες βέβαια, πρώτα της κυβέρνησης, του δήμου, της περιφέρειας, αλλά και ημών των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήρθαμε εδώ για να μπορούμε να βελτιώνουμε τις αδυναμίες και να μειώνουμε τα προβλήματα του τόπου μας. Και τι κάνουμε, συζητάμε για δευτερεύοντα θέματα, για το πώς θα καλυτερεύσει η ζωή του συμπολίτη μας, ενώ δεν κάνουμε τίποτα για να προστατεύσουμε την ίδια τη ζωή του συμπολίτη μας.

Μετά από αυτό κύριε Πρόεδρε και κύριοι συνάδελφοι, εγώ δεν θα μπορέσω να συνεχίσω να ψηφίζω θέματα δευτερευούσης σημασίας, δεν μου το επιτρέπει η ηθική και η συνείδησή μου. Θεωρώ ότι δεν μπορώ να υπηρετήσω αυτή τη θέση, αφού δεν μπορώ να κάνω κάτι για να προστατέψω τη ζωή των συμπολιτών μου.

Κύριε Πρόεδρε σας υποβάλλω την παραίτησή μου.

 

 

Με εκτίμηση

Γρηγορίου Αθηνά

Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Πάργας

22/04/19

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ