Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Καναλακίου, η εκδήλωση του Συλλόγου των Φίλων του Νεκρομαντείου και του Αχέροντα που είχε σαν θέμα: «Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία στον κάτω ρου του Αχέροντα» και «Πολιτισμός, Τουρισμός , Ανάπτυξη» και την ευθύνη της οποίας είχαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Ράπτης και ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Γιαμάς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος του Δήμου Πάργας κ.Αντώνης Νάστας, ο αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Πάργας κ.Ζαχαριάς Νικόλαος, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κ.Ανθή Αγγέλη, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ο καθηγητής και συγγραφέας του βιβλίου, «Αχέρων, ο τόπος και οι μνήμες του» κ.Γρηγόρης Ζάκας και πολλοί λάτρεις του Νεκρομαντείου του Αχέροντα, της ιστορίας και της αρχαιολογίας.

Η θεματολογία της εκδήλωσης έδωσε την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους στο πρώτο μέρος, μέσα από τις ομιλίες των έγκριτων στελεχών της Πανεπιστημιακής κοινότητας και της αρχαιολογικής υπηρεσίας, να παρακολουθήσουν με επιστημονικά τεκμήρια την ιστορική εξέλιξη του τόπου μας από την προϊστορική περίοδο έως και τα νεότερα χρόνια.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο κοσμήτορας του Συλλόγου Λάζαρος Θεοδοσιάδης, ενώ ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γιώργος Ρήγινος απέστειλε μήνυμα για καλή επιτυχία στις εργασίες της εκδήλωσης ανακοινώνοντας ότι επίκειται συνεργασία με πανεπιστημιακό ίδρυμα της Ιταλίας για την Αρχαιολογική έρευνα στην Αρχαία Πανδοσία.

Πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις έκαναν η αρχαιολόγος Δήμητρα Δρόσου, ο αν. Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Νικόλαος Κατσικουδης (ο οποίος παρουσίασε την εργασία που έχουν συγγράψει για το Νεκρομαντείο από κοινού με την κ. Γραβάνη Κωνσταντίνα βοηθό του αείμνηστου καθηγητή Σωτήρη Δάκαρη στις ανασκαφές στον χώρο του Νεκρομαντείου τα τέλη της δεκαετίας του ’70), ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Γιάννης Χουλιαράς και η αρχαιολόγος Αθηνά Κωσταντάκη, ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο σύμβουλος στρατηγικής επιχειρήσεων Γεώργιος Ζέρβας ο οποίος υποστήριξε ότι η περιοχή του Αχέροντα έχει όλα τα χαρακτηριστικά με επίκεντρο τον τουρισμό.

“Οριοθέτησε” δε ως απαραίτητες υποδομές ένα ετήσιο φεστιβάλ με καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις σχετικές με τον χώρο, εκδηλώσεις αθλητισμού, πολιτισμού και παιδείας, δημιουργία κέντρου ενημέρωσης επισκεπτών και του Ψηφιακού Πολιτιστικού Κέντρου του Αχέροντα καθώς και τη δημιουργία ομάδας περιβάλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ