Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν σε μια δύσκολη πολιτική, οικονομική και κοινωνική συγκυρία για τη χώρα μας αλλά και για το Δήμο Πάργας.

Θα διεξαχθούν σε ένα περιβάλλον που αναζητά όραμα, στόχους και λύσεις προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες του παρόντος από τις αδυναμίες που έχουν συσσωρευθεί, με σκοπό να υπάρξει προοπτική για το μέλλον του Δήμου μας και τις υπηρεσίες του προς τους δημότες.

Σε αυτή τη συγκυρία οι αρχές και οι αξίες μας πρέπει να παραμείνουν σταθερές. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κυρίως σήμερα οφείλει και πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό του Πολίτη με γνώμονα την ανόρθωση της Κοινωνίας.

Συνδημότισσες και Συνδημότες του Δήμου Πάργας,

αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση όλων μας ότι σε αυτή την δύσκολη εποχή χρειαζόμαστε μια νέου τύπου Δημοτική Αρχή. Μια νέα δημοτική αρχή όπου το νέο όραμα, οι σύγχρονες αξίες, η κοινωνική αλληλεγγύη, η πρόοδος και η ανάπτυξη, μπορούν να βρουν εφαρμογή.

Για να αντιπαλέψουμε κάθε τι παλιό, κουρασμένο και αναποτελεσματικό στο δήμο μας. Για να δώσουμε ένα νέο όραμα, ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο, που θα φέρει σε τροχιά ανάπτυξης την περιοχή μας, σύμφωνα με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Σε αυτή τη νέα εποχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον τόπο μας πιστεύουμε ότι η τοπική μας κοινωνία ενωμένη, απαλλαγμένη από μικροσυμφέροντα, πρέπει να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις και να μετατρέψει τις δυσκολίες σε ευκαιρίες ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας το καλύτερο διαθέσιμο δυναμικό της.

Σήμερα στο δήμο μας, επιβάλλεται να συναντηθούν οι σκέψεις ανθρώπων που άσχετα από την αφετηρία τους, θα προτάξουν το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, μέσα από νέα αντίληψη αποκεντρωμένης δημοτικής λειτουργίας και λαϊκής συμμετοχής.

Μιας νέας αντίληψης που προτάσσει τη συνεργασία έναντι του συγκεντρωτισμού με όλους τους φορείς του δήμου μας, επαγγελματικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς, πολιτιστικούς, με στόχο τη συνεννόηση για το καλό του τόπου μας. Μια νέα αντίληψη που ανοίγει νέους ορίζοντες, ώστε να ρίξουµε µια νέα µατιά σε όσα ζούµε, να συνειδητοποιήσουµε αυτά που βιώνουµε, να δούµε µε νέα µατιά αυτά που µπορούµε να κάνουµε:

• Να αναμετρηθούμε με το συγκεκριμένο.
• Nα ανατρέψουμε το κλίμα της ακινησίας και της αδράνειας.
• Με το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή να φέρουμε στο προσκήνιο τα προβλήματα.
• Να αναδείξουμε τις δυνατότητες μας.
• Να δουλέψουμε σκληρά για τις λύσεις.
• Να φέρουμε στο προσκήνιο τον ενεργό πολίτη, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.

Δ ε ν έχουμε σκοπό να μηδενίσουμε το έργο και την προσφορά κανενός. Όλοι ζούμε σε αυτόν τον τόπο με κοινά προβλήματα και οραματισμούς, με τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς. Ό,τι μπόρεσε να δώσει στον τόπο κάθε προηγούμενη δημοτική αρχή το έδωσε. Μπορούσαν να δώσουν περισσότερα; Εμείς νομίζουμε ΝΑΙ.
Όμως η αλήθεια πλέον είναι μία και αυτή φαίνεται μέσα από την θεαματική ανταπόκριση που βρίσκει η πρότασή μας.

Τα συσσωρευμένα και άλυτα προβλήματα του Δήμου μας και η εναλλαγή -σκόπιμη και σχεδιασμένη- στην δημαρχιακή εξουσία των ίδιων επί δεκαετίες προσώπων, κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας ανεξάρτητης παράταξης, μέσα από μια πρωτοβουλία ενεργών πολιτών του Δήμου μας, που οι περισσότεροι εξ αυτών δ ε ν έχουν ασχοληθεί με αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «πολιτική ενασχόληση».

Η δημιουργία της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ» αποτελεί μια επαναστατική δημιουργική πνοή στην τελματωμένη ζωή του δήμου μας, που περιμένει να βρει διέξοδο από τη μακρά καθοδική πορεία στα κατάβαθα του Αχέροντα, για να βγει στο φως της ημέρας και της λάμψης, για να εγκαταστήσουμε μια υγιή πολιτική στον τόπο μας.

Για να φέρουμε ξανά στο προσκήνιο την πολιτική και τον πολίτη, με ίσα και ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Μια υγιή και νέα πολιτική νοοτροπία από την οποία επιζητούμε την ενεργό συμμετοχή, τη διαφάνεια, την ισονομία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την σεμνότητα στον δημόσιο βίο, την διεκδίκηση υπέρ του κοινωνικού καλού συνδυασμένη με την κοινωνική ευαισθησία, την ουσιαστική παρέμβαση και δημιουργία ιδανικών συνθηκών για την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, την διαφάνεια και το σεβασμό στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, με πλήρη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ με ετήσιο δημόσιο απολογισμό.

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ» αποτελεί μια κίνηση ανθρώπων που αγωνιούμε για τον τόπο μας και το κοινό μας χαρακτηριστικό είναι το ενδιαφέρον μας για το παρόν και το μέλλον του δήμου μας, έξω από ιδεολογικούς και κομματικούς διαχωρισμούς, με γνώμονα μονάχα το καλό του τόπου μας.

Δ ε ν επιδιώκουμε την προσωπική μας καταξίωση μέσω της πολιτικής, αλλά φιλοδοξούμε να αναδείξουμε την πολιτική, όπως αυτή θα πρέπει να ασκείται.

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ» θέλουμε να είναι σαφές προς όλους ότι δ ε ν δημιουργείται για να προσφέρει έδαφος για την ανάπτυξη και εκπλήρωση ωφελιμιστικών λογικών και στόχων.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα προς τους συνδημότες μας να μας πλαισιώσουν σε αυτή την προσπάθεια φίλοι και φορείς, χωρίς προϋποθέσεις και συμβιβασμούς. Με μόνο κριτήριο την αγάπη και την αγωνία για τον τόπο μας.

Θέλουμε αρωγούς και συνεργάτες όλους εκείνους και εκείνες που κάνουν τις ίδιες σκέψεις και διαπιστώσεις με εμάς, που αγωνιούν για τα ίδια προβλήματα και διαφωνούν με τον τρόπο άσκησης της εξουσίας στον Δήμο μας και την πελατειακή τακτική.

Δεν είμαστε ούτε επιδιώκουμε να γίνουμε επαγγελματίες πολιτικοί, πιστεύουμε σε μια κοινωνία ενεργών πολιτών και ότι το καλύτερο διαβατήριο για να ασχοληθεί κανείς με τα κοινά, είναι να είναι κανείς πρώτα καταξιωμένος στην συνείδηση των συμπατριωτών του ως άνθρωπος και κοινωνική μονάδα και μετέπειτα ως πολιτικός.

Είμαστε από τη φύση μας άνθρωποι κατά του ωχαδερφισμού, της απραξίας, της μιζέριας και του βολέματος, της απάθειας και του ατομισμού και επιδιώκουμε να προσεγγίσουμε τον ενεργό συμμετοχικό πολίτη που καθημερινά παλεύει μέσα στην κρίση σε όλα τα επίπεδα, για πρόοδο, ευημερία και προκοπή.

Επιδίωξη μας είναι να σταματήσει ο Δήμος μας να πορεύεται με Δημαρχοκεντρικές ή αυθαίρετες προσωπικές στρατηγικές. Θέλουμε και πρεσβεύουμε σε μια αλλαγή ύφους, σκέψης και πράξης στην πολιτική ζωή του τόπου μας.

Θέλουμε να σταματήσει η εμπάθεια, η κακοπροαίρετη και απειλητική αντιμετώπιση κάθε συμπολίτη μας, που δημιουργικά και επώνυμα ανησυχεί για τον τόπο του. Και φυσικά δ ε ν θα γίνουμε ποτέ ένας κομματικός μηχανισμός, κι ούτε προσβλέπουμε σε κομματικές προστασίες, πιστεύοντας στο δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκφράζεται με αυτονομία και ελεύθερα σε προσωπικό επίπεδο, για τις πολιτικές του ιδεολογίες.

Για μας μετράει πάνω από όλα ο τόπος μας και αυτός δεν ανήκει ούτε σε κόμματα, ούτε έχει χρώματα.

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ» πιστεύει πως όλα τα προηγούμενα χρόνια η πολιτική στο Δήμο μας αδίκησε τους πολίτες.

Πως το μόνο που κυριάρχησε ήταν η πολιτική εξυπηρέτησης ατομικών συμφερόντων και φιλοδοξιών από ελάχιστα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν τον Δήμο, ερήμην των δημοτών με μια ομάδα οπαδών, ευνοουμένων του τοπικού συστήματος με επίκεντρο τις προσωπικές δημόσιες σχέσεις, με αδιαφάνεια και άμεση διασύν-δεση με το κεντρικό πολιτικό κατεστημένο.

Είναι βαθιά η πεποίθηση μας ότι στο Δήμο μας ως τώρα έλλειψε από τους πολιτικούς μας άρχοντες, το Όραμα, ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, ο έλεγχος, ο σωστός προγραμματισμός και η άμεση δημοκρατική συμμετοχή. Σήμερα η περιοχή μας, ο Δήμος μας, χρειάζεται κάτι εντελώς διαφορετικό, κάτι νέο, όμορφο, υγιές, καθαρό, με ήθος και αξίες, απαλλαγμένο από νοσηρές νοοτροπίες.

Μέσα σε αυτό το άσχημο και ζοφερό περιβάλλον, κάποιοι άνθρωποι, συμπατριώτες μας με κοινές διαπιστώσεις, με τις ίδιες αγωνίες και προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον, με κοινή άποψη για τον τρόπο ανάπτυξης του Φαναρίου και της Πάργας, κάνουμε την επανάστασή μας και εκφράζουμε τις πολιτικές μας θέσεις μέσα από την δημιουργία μιας νέας και ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης.

Ανακοινώνουμε λοιπόν σήμερα την ίδρυση μιας νέας ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης με διακριτικό τίτλο «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ» με σύμβολο ένα χρωματικό σύμπλεγμα διαφορετικών αποχρώσεων που συμβολίζει τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, τη ΣΥΝΘΕΣΗ, τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ και τη ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ μεταξύ των Πολιτών που αποτελούν βασικούς άξονες στην πολιτική που θέλουμε να εδραιώσει η παράταξή μας, με σεβασμό στην αυτονομία και την αυτοτέλεια κάθε ατόμου που συνυπάρχει μαζί μας, με διάθεση συνεργασίας, πνεύμα σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων, συλλογική δράση έναντι της ατομικής, με στόχο την κοινωνική συμπόρευση για το κοινό καλό.

Στην προσπάθεια μας αυτή τον λόγο θα έχουν κυρίως οι νέοι και όσοι νοιώθουν νέοι. Άνθρωποι που θέλουν ρόλο και λόγο, όσοι νοιώθουν την ανάγκη για ένα ξεχωριστό, διαφορετικό και ανθρώπινο δήμο, αντάξιο των ισχυρών πλεονεκτημάτων που διαθέτει, μπορούν και πρέπει να έρθουν κοντά μας.

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από φρέσκιες ιδέες που θα φέρουν ανάταση και αισιοδοξία και δ ε ν μπορούμε να παρακολουθούμε άλλο παθητικά τους νέους του τόπου μας, να ψάχνουν την τύχη τους σε μεγάλες πόλεις και στο εξωτερικό ή να γίνονται όμηροι του εκάστοτε δημάρχου για να εργαστούν με μια δίμηνη ή τρίμηνη απασχόληση.

Πρέπει να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση και ο δήμος μας πρέπει να γίνει μπροστάρης στον αγώνα αυτό, για να αγκαλιάσουμε τα νέα παιδιά που είναι η μόνη ελπίδα και η προοπτική για την αλλαγή του βιοτικού επιπέδου της περιοχής μας.

Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε την κατρακύλα στον τόπο μας. Το σίγουρο είναι πλέον ότι είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί, γεμάτοι δύναμη να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας που δ ε ν είναι άλλη από την ανάληψη της θέσης ευθύνης, της θέσης που θα αποτελέσει την αφετηρία θετικών εξελίξεων στους τομείς που θα δώσουμε προτεραιότητα και θα ιεραρχήσουμε για το καλό των δημοτών μας.

Ως δημοτική παράταξη θα θέσουμε στόχους εφικτούς, υλοποιήσιμους που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Για τα αυτονόητα ο δημότης δ ε ν θα πρέπει να νοιώθει υποχρεωμένος. O Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και οι υπάλληλοι του Δήμου, έχουν την υποχρέωση να συνεργάζονται αρμονικά και να υπηρετούν τον δημότη.

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Σήμερα ξεκινάμε ένα νέο ταξίδι μαζί… Η διαδρομή δ ε ν θα είναι μικρή, ούτε εύκολη και βατή, σίγουρα όμως προβλέπεται συναρπαστική.

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική και κρίσιμη περίοδο, έχουμε πλήρη συνείδηση για το βαθμό δυσκολίας και το μέγεθος της πρόκλησης. Σ’ αυτή την πρόκληση, έχοντας ως εφόδια τις γνώσεις και τον πλούτο των ιδεών των ιδρυτικών μας στελεχών, των μελών αλλά και των φίλων της Πρωτοβουλίας Πολιτών και κυρίως την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, πιστεύουμε ότι μπορούμε να σταθούμε με επάρκεια, με νέο ύφος και ήθος για να προσφέρουμε στον τόπο μας και τους συνδημότες μας.

Η νέα εποχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την Πρωτοβουλία Πολιτών του Δήμου Πάργας, φιλοδοξούμε να μας φέρει νικητές σε μια μεγάλη συμμαχία πολιτών, έτοιμης να υπηρετήσει την τοπική κοινωνία, βάζοντας τις βάσεις για μια ανθρώπινη και ευημερούσα κοινωνία για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Για να διαχειριστούμε την εξουσία προς όφελος των δημοτών και όχι ιδιοτελών συμφερόντων. Χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς φαινόμενα αλαζονείας, χωρίς τις παθογένειες και αδυναμίες του χθες, χωρίς καθεστωτικές αντιλήψεις, πολιτικές σκοπιμότητες και εξυπηρέτηση συμφερόντων που δ ε ν αφορούν το κοινωνικό σύνολο.

Η νέα δημοτική μας παράταξη θα κάνει πράξη τη χρηστή διοίκηση, τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος για το νοικοκύρεμα που έχει ανάγκη ο τόπος μας και θα βάλει οριστικό τέλος στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

Σύντομα θα μοιραστούμε μαζί σας τους στόχους μας, που θα είναι εφικτοί με ρεαλισμό και άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα, για να δώσουμε μια νέα πνοή στο δήμο μας και να ανατρέψουμε την σημερινή γκρίζα πραγματικότητα.

Οραματιζόμαστε μια ζωντανή τοπική αυτοδιοίκηση, κυψέλη δημιουργίας και πολιτισμού, που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, και θα είναι ανοιχτή σε όλους τους δημότες.

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ» σας προσκαλεί κοντά της ανε-ξάρτητα από το τι πιστεύετε ή τι ψηφίζατε μέχρι χθες. Βάζουμε τον πήχη ψηλά, βάζουμε τα δυνατά μας για την αναγέννηση και το αύριο του τόπου μας.

Η ευθύνη να αλλάξουμε τον τόπο μας είναι συλλογική και είναι υποχρέωση όλων μας απέναντι στα παιδιά μας να φτιάξουμε ένα ψηφοδέλτιο δουλειάς, με ανθρώπους από όλους τους κοινωνικούς, πολιτικούς και επαγγελματικούς χώρους, με αναλογική εκπροσώπηση για να γίνει πράξη το σύνθημά μας: «Ο λόγος στους Πολίτες!»

Μπορούμε να πάμε το δήμο μας ψηλά! Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά! Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε μπροστά! Έχουμε όρεξη για δουλειά και σας ζητάμε να ενώσουμε τα χέρια συμμετέχοντας και εσείς στην Πρωτοβουλία μας. Για να συνθέσουμε το Όραμα για ένα Δήμο επώνυμο, με ισχυρή ταυτότητα και δημιουργικότητα, που θα βάλει τέλος στην ανακύκλωση αποτυχημένων συνταγών και μεθόδων.

Ενώνουμε δυνάμεις για μια νέα πνοή στο Δήμο μας όλοι μαζί, όσοι έχουμε κοινά οράματα και σκέψεις, για να βάλουμε τις βάσεις για μια νέα Εποχή στον δήμο Πάργας!

Καλό μας Ταξίδι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ