Σημαντικές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης έχει η ευρύτερη περιοχή του μυθικού Αχέροντα, η οποία διαθέτει δύο ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Από τη μία μεριά, την απαράμιλλη φυσική ομορφιά και από την άλλη, μοναδικά μνημεία πολιτισμού.

Φυσικά, για να καταστεί πόλος έλξης ακόμα περισσότερων επισκεπτών απαιτείται αναβάθμιση του τουριστικού της προϊόντος, με παρεμβάσεις τόσο στις υποδομές όσο και στις υπηρεσίες που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν οι ντόπιοι επαγγελματίες.

Ήδη έχει καταρτιστεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα παρεμβάσεων αυτού του είδους για την περιοχή του Αχέροντα, το οποίο και θα παρουσιαστεί σε ειδική ημερίδα που θα γίνει στη Γλυκή Θεσπρωτίας. Για το εγχείρημα αυτό ενώνουν δυνάμεις η Περιφέρεια Ηπείρου και οι Δήμοι Σουλίου και Πάργας.

Δράσεις για επισκέπτες
Την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου (ώρα έναρξης 10 π.μ.) θα γίνει στη Γλυκή η ημερίδα για την παρουσίαση του προγράμματος ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα.

Σημεία – κλειδιά για το πρόγραμμα αποτελούν δράσεις για τους επισκέπτες όπως, η «Κάθοδος στον Άδη» μέσω εικονικής πραγματικότητας, η προσβασιμότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα, η αναβάθμιση της εικόνας των υποδομών της περιοχής, η ανάπτυξη τοπικής γαστρονομίας στηριγμένης στην τοπική παράδοση και σε τοπικά προϊόντα και δράσεις, όπως η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και μονοπατιών, η ανάδειξη ιστορικών μνημείων, η αντιπλημμυρική προστασία, αλλά και η δημιουργία συνεργατικού σχήματος των τοπικών επιχειρήσεων.

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Σουλίου και Πάργας και η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) Α.Ε., ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης που είχε συναφθεί για το σκοπό αυτό.

Οι ομιλητές
Στην ημερίδα συμμετέχουν ως ομιλητές ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Κορκολής, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, οι Δήμαρχοι Σουλίου και Πάργας και στελέχη της ΜΟΔ Α.Ε..

Ειδικά θέματα που σχετίζονται με τις δράσεις του προγράμματος θα αναπτύξουν εισηγητές από τον πανεπιστημιακό χώρο, όπως από το Ε.Μ.Π (ΜΕΚΔΕ – Γιώργος Παναγιωτόπουλος), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (καθηγ. Χρήστος Καραβίτης), καθώς και από το τ. ΕΘΙΑΓΕ (Παναγιώτης Τσόπελας) και από την ΕΣΑμεΑ (Μαρία Καμπούρη).

Επίσης, γνώση και εμπειρία από άλλους χώρους και καλές πρακτικές θα μεταφέρουν ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Καρδίτσας Βασίλης Μπέλλης, ο επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας Αναστάσιος Τόλης, τα στελέχη του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Σοφία Χαροκόπου και Γιώργος Σοφιανόπουλος και το στέλεχος της TREKKING HELLAS Χρήστος Λάμπρης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ