Ο Σύλλογος των Φίλων του Νεκρομαντείου και του Αχέροντα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, διοργανώνει το Σάββατο 27/10/2018 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Καναλακίου εκδήλωση, που αφορά την ιστορία του τόπου μας, τους  αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία, επίσης θα γίνει σύνδεση τους με το σήμερα, στο τρίπτυχο: πολιτισμός τουρισμός -ανάπτυξη.

Θα υπάρξουν ομιλίες από καταξιωμένα στελέχη της  επιστήμης της αρχαιολογίας και της ιστορίας, τα οποία, έχουν ασχοληθεί με το αρχαιολογικό έργο της περιοχής του Φαναρίου και της Ηπείρου γενικότερα, ακόμη  θα γίνει εισήγηση από Σύμβουλο Επιχειρήσεων  για τις αναπτυξιακές δυνατότητες στη σχέση, Πολιτισμός-Ανάπτυξη.

«Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία στον Κάτω Ρου του Αχέροντα»

Ομιλητές:

1.Γραβάνη Κωνσταντίνα τ. Επίκουρη Καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, συνεργάτιδα του αείμνηστου καθηγητή της αρχαιολογίας  Σωτήρη Δάκαρη, ο οποίος διενήργησε τις ανασκαφές στο Νεκρομαντείο και Κατσικούδης Νικόλαος  αν. Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, το θέμα της ομιλίας τους θα είναι: «Το Νεκρομαντείο του Αχέροντα».

  1. Δρ..Χουλιαράς Ιωάννης, Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, με θέμα ομιλίας: «Βυζαντινοί και μεταβυζαντινοί Ναοί στον Κάτω Ρου του Αχέροντα»

3.Κωσταντάκη Αθηνά  Αρχαιολόγος Msc , με θέμα: « Γραπτές πηγές και τεκμήρια για την περιοχή του Κάτω Ρου του Αχέροντα τα νεώτερα χρόνια».

4.Δήμητρα Δρόσου αρχαιολόγος ,Msc  Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, «Η κατοίκηση στην κοιλάδα του Κάτω Ρού του Αχέροντα κατά την αρχαιότητα. Παρουσίαση των νέων αρχαιολογικών στοιχείων μέσα από το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας»

5.Ζέρβας  Γεωργιος ,Σύμβουλος Επιχειρήσεων με θέμα «Πολιτισμός-Τουρισμός –Ανάπτυξη»

Η εκδήλωση θα διαρκέσει δυόμιση ώρες  και είναι ελεύθερη η είσοδος.

Με αυτή την εκδήλωση, δίνεται η δυνατότητα στο κοινό, να πληροφορηθεί  έγκυρα, από επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με την Ιστορία και την αρχαιολογία της περιοχής του Φαναρίου,τα δεδομένα που προκύπτουν από την έρευνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ