Απώλειες πολλών χιλιάδων ευρώ από ακυρώσεις δωματίων και περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας σε άμεσο κίνδυνο είναι τα πρώτα μετρήσιμα αποτελέσματα στον κλάδο του τουρισμού όσον αφορά τα ξενοδοχεία του Δήμου Πάργας από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, η πτώση στον ρυθμό μελλοντικών κρατήσεων πανελλαδικά, υπολογίζεται μειωμένος κατά 72% στο 92% των ξενοδοχείων δωδεκάμηνης λειτουργίας και κατά  58% στο 83% των ξενοδοχείων εποχικής λειτουργίας σε σχέση με το 2019.

Όπως δηλώνουν οι ξενοδόχοι της Πάργας στο fanaripress.gr στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων οι όποιες προκρατήσεις που είχαν γίνει για το φετινό καλοκαίρι έχουν ακυρωθεί, ενώ σχεδόν σε μικρά επίπεδα κινούνται οι νέες κρατήσεις.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους του Δήμου Πάργας, ο Ιούνιος είναι παντελώς χαμένος και θα πρέπει να θεωρείται ότι θα χαθεί κι ένα μεγάλο μέρος αν όχι ολόκληρος ο Ιούλιος. Στην Πάργα πλέον το φθηνότερο δωμάτιο που μπορείς να βρεις είναι 20 ευρώ την βραδιά, ενώ το ακριβότερο δεν ξεπέρνα τα 80 ευρώ.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here