ΑρχικήΠάργαΛαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας: Στο ίδιο έργο θεατές… - Επιτόπια αυτοψία στο...

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας: Στο ίδιο έργο θεατές… – Επιτόπια αυτοψία στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Καναλακίου

Δημοσιεύθηκε:

Χωρίς καμία έκπληξη διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά πόσο μετράνε για την Κεντρική Διοίκηση και για τις Τοπικές Διοικήσεις η παιδεία και η μόρφωση του λαού μας.

Η επιτόπια αυτοψία που έκανε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πάργας στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Καναλακίου , δείχνουν την αναισθησία και την αδιαφορία που διακατέχει τους αιρετούς μας άρχοντες για έργα που δεν συνδέονται με το κέρδος.

Το παιχνιδάκι της επίρριψης ευθύνης από τον έναν στο άλλον και τανάπαλιν δείχνει την παρακμή των αξιών και κανόνων που πρέπει να διαπνέουν ένα κράτος δικαίου.

Την επισκευή ανέλαβε ιδιώτης εργολάβος μετά από διαδικασίες των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ).

Μέτα από μεγάλες καθυστερήσεις (οι εργασίες ξεκίνησαν τέλη Αυγούστου)). Το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Καναλακίου(που υπέστη και τις μεγαλύτερες ζημίες) , σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής θα ήταν παραδοτέο στα μέσα Νοεμβρίου.

IMG_20210107_113452

Το κτίριο όχι μόνο δεν παραδόθηκε μέχρι στιγμής (9 μήνες μετά το σεισμό) αλλά επειδή δεν έγιναν οι απαραίτητες επισκευές στη στέγη , προκληθήκαν και νέες ακόμα μεγαλύτερες ζημιές από τα νερά της βροχής.

Οι ευθύνες των Κτηριακών Υποδομών(που κατάρτισαν την μελέτη και έκαναν την δημοπρασία) είναι μεγάλες καθώς όπως φαίνεται άφησαν ανεξέλεγκτο τον εργολάβο.Το ίδιο μεγάλες είναι και οι ευθύνες των Τοπικών Διοικήσεων που αδιαφόρησαν παντελώς για την εξέλιξη των έργων πετώντας το μπαλάκι ο ένας στο άλλο και όλοι μαζί στην ΚΤΥΠ , αποκρύβοντας από την κοινή γνώμη την πραγματική διάσταση των πραγμάτων.

Κεντρική Διοίκηση και Τοπικές Διοικήσεις είναι κατά κύριο λόγο ηθικά υπόλογες για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση όσα γραφειοκρατικά και νομικίστικα επιχειρήματα και κόλπα και αν σκαρφιστούν για να δικαιολογηθούν.

IMG_20210107_113010

Η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει από μόνη της ούτε βεβαίως έχουν διάθεση να την αλλάξουν οι κρατούντες . Τίποτα δεν χαρίζεται σε τούτη τη ζωή και στον καπιταλισμό.

Μόνος δρόμος είναι ο αγώνας για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που στερούν από τον λαό τα δικαιώματά του. Το δικαίωμα στη δουλεία , στη μόρφωση , στην υγεία. Το δικαίωμα στην ευτυχία.

Καλούμε τον λαό του Δήμου μας να αναλογιστεί την κατάσταση και να δραστηριοποιηθεί για μια καλύτερη κοινωνία και ζωή. Αυτός έχει τη δύναμη για την ανατροπή.

1 (7)

Τελευταία νέα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι...

Περισσότερα