ΑρχικήΠάργαΛαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας: Καταδίκη της Ουκρανικής Κυβέρνησης να ονομάσει την ταξιαρχία...

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας: Καταδίκη της Ουκρανικής Κυβέρνησης να ονομάσει την ταξιαρχία του Ουκρανικού στρατού Έντελβαϊς 

Δημοσιεύθηκε:

Ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάργας καταδικάζουμε , με τον πιο απερίφραστο τρόπο , την ενέργεια της Ουκρανικής Κυβέρνησης , να ονομάσει την 10η Ανεξάρτητη Ορεινή Ταξιαρχία Πεζικού των ουκρανικών δυνάμεων σε «10η Ανεξάρτητη Ορεινή Ταξιαρχία Πεζικού Έντελβάϊς», ως αναγνώριση της δράσης της. Είναι προσβολή στην ιστορική μνήμη της Ηπείρου και του Δήμου μας.

Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι βράβευσε την συγκεκριμένη μονάδα «για την ανδρεία της στο πεδίο της μάχης» ονοματίζοντάς την σαν την διαβόητη Ταξιαρχία Ορεινών Καταδρομών Έντελβάϊς της ναζιστικής Βέρμαχτ! Το σήμα της μάλιστα με το ομώνυμο λουλούδι είναι ίδιο με αυτό της ναζιστική μονάδας, την οποία ο Ουκρανός πρόεδρος και οι Ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θεωρούν ως μοντέλο και πρότυπο το οποίο πρέπει να τιμούν και να διαιωνίζουν το όνομά της!!!

Η Ταξιαρχία Εντελβάις της ναζιστικής Βέρμαχτ, της οποίας το έμβλημα φέρουν πλέον Ουκρανοί στρατιώτες, είναι άμεσα «συνδεδεμένη» με την Ελλάδα: Στις 25 Ιούλη 1943, πραγματοποίησε το ολοκαύτωμα της Μουσιωτίτσας Ιωαννίνων δολοφονώντας 153 ανθρώπους. Αρχές Αυγούστου 1943 πραγματοποίησε εκτελέσεις αμάχων και πυρπολήσεις σπιτιών στα χωριά του Φαναρίου Πρεβέζης .

Επίσης στις 16 Αυγούστου 1943, η Ταξιαρχία Εντελβάϊς κατέστρεψε ολοσχερώς το Κομμένο Άρτας και εκτέλεσε 317 κατοίκους του. Η Εντελβάϊς, ανέλαβε την δολοφονία των 5.200 Ιταλών στρατιωτών της Μεραρχίας «Acqui», το Σεπτέμβρη του 1943 στην Κεφαλλονιά, αλλά και την εκτέλεση των αξιωματικών της ιταλικής Μεραρχίας «Perugia» στην Αλβανία.

Η δολοφονική δράση της Εντελβάις στην Ελλάδα «ολοκληρώθηκε» με το ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων Ιωαννίνων την 1η Οκτώβρη 1943 και την δολοφονία των 92 από τους 96 κατοίκους του. Τα εγκλήματα της Εντελβάις, συνεχίστηκαν στην Γιουγκοσλαβία, ενώ το 1945 τα υπολείμματά της παραδόθηκαν στους Αμερικανούς στην Ουγγαρία.

Σύμφωνα με στοιχεία οι εγκληματίες της Ναζιστικής μεραρχίας Εντελβάις προξένησαν τα παρακάτω δεινά στα χωριά του Φαναρίου.
Νεκροί 140
Όμηροι 468
Καμένα Σπίτια 841
Βόδια και Αγελάδες 8.350
Μικρά ζώα (Αιγοπρόβατα , γουρούνια κλπ 29.710)
Άλογα 3.110

Κυψέλες Μελισσών 840
Γυναίκες που βιάστηκαν 184

Η ενέργεια της Ουκρανικής Κυβέρνησης προκαλεί τον αποτροπιασμό και θίγει την μνήμη των νεκρών της ναζιστικής και φασιστικής θηριωδίας.

Το παρόν ψήφισμα καταδίκης της προκλητικής ενέργειας της Ουκρανικής Κυβέρνησης να κοινοποιηθεί α) στην Προεδρία της Δημοκρατίας , β) στο Γραφείο του Πρωθυπουργού , γ) στο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών και δ) στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας

Δέσκας Πέτρος-Αθανάσιος , Δημοτικός Σύμβουλος.

Τελευταία νέα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Υποψήφια για τον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου» της Unesco τα μολύβδινα ελάσματα της Αρχαίας Δωδώνης

Τον Νοέμβριο του 2021, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προϊστορικών...

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: