Τη μακροχρόνια εκμίσθωση της δημοτικής έκτασης – «φιλέτο» στη θέση «Κλιμάτι» Λούτσας, με διαπαραταξιακή μάλιστα σύμπνοια στο δημοτικό συμβούλιο ανάμεσα στον δήμαρχο (στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) και άλλες παρατάξεις, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Πάργας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί να παραμείνει ο χώρος στο δήμο και να αξιοποιηθούν οι έτοιμες εγκαταστάσεις του για τη λειτουργία του ως δημοτική κατασκήνωση, σε συνεργασία με ασφαλιστικούς φορείς, εξυπηρετώντας την ψυχαγωγία των παιδιών των λαϊκών οικογενειών του δήμου και ευρύτερα.

Στην ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Στις 25 Σεπτέμβρη 2020 πραγματοποιήθηκε τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάργας. Ένα από τα θέματα που έφερε προς συζήτηση η δημοτική αρχή ήταν η “Εκμίσθωση για μακροχρόνια διάρκεια με πλειοδοτική δημοπρασία του ακινήτου του δήμου εμβαδού σαράντα (40) στρεμμάτων που βρίσκεται στη θέση “Κλιμάτι” της τοπικής κοινότητας Λούτσας (κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ)”.

Με ψήφους 14 πέρασε η εισήγηση που το ξεπουλάει για πάνω από 40 χρόνια. Υπέρ ψήφισαν 6 από τους 10 δημοτικούς συμβούλους (καθώς 4 διαφοροποιήθηκαν) της παράταξης του κυρίου δημάρχου, την οποία στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι παρατάξεις “Δημοτική Ενωτική Πορεία” και “Νέα Δύναμη” και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Λούτσας.

Εμείς προτείναμε να λειτουργήσουν ως δημοτικές κατασκηνώσεις σε συνεργασία με ασφαλιστικούς φορείς, καθώς ήδη υπάρχουν οι σχετικές εγκαταστάσεις που σημαίνει ότι και αύριο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και να εξυπηρετήσουν την ψυχαγωγία των παιδιών των λαϊκών οικογενειών τόσο του δήμου, όσο και ευρύτερα.

Η πλειοψηφία των κατοίκων της Λούτσας, όπως και ο ίδιος δήμαρχος παραδέχτηκε, είναι υπέρ της λειτουργίας του χώρου ως κατασκηνώσεις. Άλλωστε και ο δήμαρχος, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ήταν υπέρ προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ως “Λαϊκή Συσπείρωση” είμαστε αντίθετοι στην εκμίσθωση του χώρου αυτού. Όπως όλοι γνωρίζουν πρόκειται για έκταση που αποτελεί μέρος του Δάσους της Λούτσας και βεβαίως “φιλέτο” για τις ορέξεις των επιτήδειων επιχειρηματιών και πολιτικών που ευαγγελίζονται την “ανάπτυξη” του τόπου και του δήμου.

Μιας “ανάπτυξης” που στόχο έχει το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας και την αύξηση των κερδών των μονοπωλίων. Οι λίγοι και εκλεκτοί θα καρπωθούν τα υπερκέρδη και οι υπόλοιποι, μαζί και ο δήμος, θα γίνουν οι βαστάζοι τους. Το κεφάλαιο ενδιαφέρεται για την ευημερία του και όχι για την ευημερία του εργαζόμενου και της τοπικής κοινωνίας.Το έχει αποδείξει αυτό και στο δήμο μας.

Η δημοτική αρχή, σε αγαστή σύμπνοια με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σταθερά και μεθοδικά ξεπουλάνε τα πάντα στους ιδιώτες – Καθαριότητα, Ανακύκλωση, Πολιτισμός (φιλαρμονική), δημοτική περιουσία, κλπ.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here