(Του Αντώνη Βασιλάκη)

Φίλες και φίλοι αν περιηγηθείτε στο χρόνο και φέρετε στη μνήμη σας εικόνες του χθές για το Κανναλάκι και ευρύτερα για την όλη επικράτεια του σημερινού δήμου Πάργας θα διαπιστώσετε οτι μέχουν μεταβληθεί, έχουν αλλάξει, έχουν εξελιχθεί και προσαρμοστεί αρκετά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της επικράτειας του δήμου.

Αυτό που δεν έχει μεταβληθεί και δεν ακολουθεί τις απαιτήσεις των καιρών, αλλά και τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου δήμου που σέβεται τον πολίτη και θάπρεπε να του προσφέρει
μια ιδιαίτερα αναβαθμισμένη καθημερινότητα, τόσο στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών, όσο και στην ανάγκη ύπαρξης βασικών υποδομών και έργων που αναβαθμίζουν
το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, που έχει απόλυτη ανάγκη ο κάθε πολίτης όλων των ηλικιών, είναι η πρωτεύουσα του δήμου το Καναλλάκι.

Πιστεύω ακράδαντα οτι στον τομέα της αναβάθμισης του κέντρου του δήμου το Καναλλάκι, όλες οι προηγηθείσες δημοτικές αρχές έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Δεν κατάφεραν να διακρίνουν οτι η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών αυτού του μικρού αστικού κέντρου, είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη και στο μέλλον ζωής αυτού του πολύ σημαντικού για την ευρύτερη περιοχή εμπορικού-αστικού κέντρου.

Τι διαπιστώνουμε μετά λύπης μας φίλες και φίλοι; Διαπιστώνουμε οτι το Καναλλάκι χρόνο με το χρόνο από το 1980 μέχρι και σήμερα δεν έχει πυξίδα, δεν έχει προσανατολισμό, δεν έχει προοπτική, δεν μεγαλώνει ούτε δημογραφικά, ούτε εμπορικά, ούτε πολιτιστικά. Του λείπουν βασικές υποδομές ώστε να το μετατρέψουν από κοινότητα σε Δήμο.

Δυστυχώς φίλες και φίλοι αλλά το Καναλλάκι μας έχει χαρακτηριστικά κοινότητας και όχι πρωτεύουσας Δήμου. Από αυτό εδώ το βήμα εκφράζω την αγωνία πάμπολλων συμπολιτών δημοτών, που συμφωνούν με απογοήτευση οτι το Καναλλάκι χρόνο με το χρόνο υποβαθμίζεται!

Πιστεύω ακράδαντα οτι η τωρινή δημοτική αρχή και ο σημερινός Δήμαρχος Νίκος Ζαχαριάς, θα εστιάσει στο τεράστιο αυτό θέμα πέραν των άλλων προβλημάτων και θα προχωρήσει προς την κατεύθυνση της προώθησης έργων υποδομής, αναγκαίων για την άμεση αναβάθμιση της ζωής των πολιτών του δήμου Πάργας καθιστώντας το Καναλλάκι έναν ελκτικό προορισμό και σημείο μεγάλης επισκεψιμότητας.

Υπάρχει τρόπος; Υπάρχει σχέδιο; Βεβαίως υπάρχει, αλλά απαιτεί την συμπόρευση όλων των δυνάμεων αυτού του τόπου που θα συμβάλλουν αποφασιστικά προς της επίτευξη αυτού του σκοπού. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την πρωτεύουσα του δήμου να μαραζώνει και να πεθαίνει αργά και σταθερά.!

Δήμαρχε Νίκο πιστεύω, γνωρίζοντας τους στόχους σου και τα οράματα που σε κινητοποιούν οτι θα λάβεις όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να αλλάξουμε την μικρή αυτή πόλη το Καναλλάκι και να την κάνουμε σπουδαίο κέντρο τόσο για τους κατοίκους του, όσο και για τους επισκέπτες του.

Πρέπει να μετατραπεί σε πόλο έλξης με θεαματική αισθητική αναβάθμιση, λειτουργική αναβάθμιση, πολιτιστική αναβάθμιση, καλλιτεχνική αναβάθμιση, εμπορική αναβάθμιση, διοικητική αναβάθμιση, συνεδριακή αναβάθμιση, παραγωγική αναβάθμιση, μουσικοχορωδιακή αναβάθμιση, τουριστική αναβάθμιση κ πολλές άλλες στρατηγικές παρεμβάσεις .

Όχι άλλος χαμένος χρόνος. Όχι άλλη αδράνεια. Μπορείς να γράψεις μια μεγάλη σελίδα στην ιστορία του τόπου μας. Μπορείς καλύτερα! Τώρα είναι η ώρα το Καναλλάκι από κοινότητα να γίνει πρωτεύουσα του δήμου Πάργας!

{Στα επόμενα δημοσιεύματα θα θέσουμε σε ..δημόσια διαβούλευση τα έργα και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν άμεσα, για το Καναλλάκι αλλά και για την ευρύτερη περιοχή με τις πηγές χρηματοδότησης κάθε πρωτοβουλίας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here