Με σαφώς χαμηλότερες θερμοκρασίες από πέρσι και με αρκετές βροχοπτώσεις-εν συγκρίσει με την απουσία βροχοπτώσεων τόσο την άνοιξη όσο και το καλοκαίρι του 2017- μας αποχαιρέτησε ημερολογιακά τουλάχιστον, το καλοκαίρι στην Πρέβεζα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του μετεωρολογικού σταθμού της ΔΕΥΑΠ που μετέδωσε Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας η μέση θερμοκρασία τον Ιούνιο κυμάνθηκε στους 28,7 βαθμούς (με την υψηλότερη να φτάνει τους 33,6), τον Ιούλιο στους 29,8 βαθμούς( με την υψηλότερη να φτάνει τους 33,9) ενώ τον Αύγουστο η μέση θερμοκρασία έφτασε τους 33,2 βαθμούς και η υψηλότερη τους 35,9.

Το σκηνικό αυτό ήταν πραγματικά “φθινοπωρινό” σε σχέση με το καλοκαίρι του 2017, όπου τον Ιούνιο καταγράφηκαν θερμοκρασίες 37,2 βαθμών, τον Ιούλιο 35,3 τον Αύγουστο 39,1 και τον Σεπτέμβριο 34,6.Επίσης τον φετινό Ιούνιο σημειώθηκαν 5 βροχοπτώσεις και 1 ισχυρή τον Αύγουστο σε αντίθεση με την περσινή χρονιά όπου η ανομβρία δημιούργησε πολλά προβλήματα.

Επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό του καιρού (που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία) ήταν το γεγονός ότι λόγω της απουσίας μελτεμιών τον Ιούλιο, η επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας στο Αιγαίο Πέλαγος ήταν υψηλότερη κατά 2.5°C από αυτή του Ιονίου Πελάγους, ενώ συνήθως συμβαίνει το αντίθετο.

Σε κάθε περίπτωση η καλοκαιρία για την Πρέβεζα συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η θάλασσα είναι εξαιρετική κι όσοι έχουν την δυνατότητα να την επισκέπτονται διαβεβαιώνουν ότι απολαμβάνουν τα καλύτερα μπάνια της σεζόν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ