spot_img
ΑρχικήΠάργαΜεγάλη αποδοχή βρίσκει η πρόταση του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΤΣΟΥΚΗ για τη δημιουργία...

Μεγάλη αποδοχή βρίσκει η πρόταση του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΤΣΟΥΚΗ για τη δημιουργία της Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Πάργας.

Δημοσιεύθηκε:

 

Όπως όλα δείχνουν η “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ” έρχεται να ταράξει τα νερά της τοπικής πολιτικής ζωής για πολυ καιρό …και η ξαφνική είσοδος του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΤΣΟΥΚΗ στα κοινά του ΔΗΜΟΥ μας, θα αλλάξει όπως όλα δείχνουν, ριζικά τον πολιτικό χάρτη της περιοχής.

Μόλις ενας μήνας εχει περάσει μετά την ξαφνική ανακοίνωση στα social media της περιοχής μας, για τη δημιουργία μιας νέας ανεξάρτητης δημοτικής Παράταξης, πέρα και πάνω απο χρώματα και κόμματα.

Μια παράταξη με έντονα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, με στόχο να φέρει ενα διαφορετικό ύφος διοίκησης και λειτουργίας στο δήμο Πάργας, με νέο ήθος και διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, που θα βασίζεται στην Σύνθεση, τη Συνοχή, την Συμπόρευση και τη Συνεργασία με τους πολίτες.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές ο πυρήνας των μελών της νέας πρωτοβουλίας παραμένει εφτασφράγιστο μυστικό, αλλά έχουν συμφωνηθεί τα βασικά χαρακτηριστικά που θα έχει το πρόγραμμα και ο σχεδιασμός λειτουργίας της νέας Παράταξης, που βάζει τον πήχη ψηλά, με στόχο την διεκδίκηση της δημαρχίας, φέρνοντας ενα ισχυρό άνεμο ανανέωσης στην πολιτική ζωή του δήμου μας.

 

Τα βασικά χαρακτηριστικά όπως μας λένε ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ αυτής της νέας παράταξης είναι :

• Ο ανεξάρτητος και ακομμάτιστος χαρακτήρας της. • Η ισχυρή ανανέωση στην πολιτική με νέα και άφθαρτα πρόσωπα.

• Οι λύσεις στα πραγματικά και καθημερινά προβλήματα των δημοτών, μέσα απο μια πιο ανθρωποκεντρική λειτουργία του δήμου.( Υγεία, Καθαριότητα κτλ. )

• Η στήριξη όλων των ευαίσθητων κι ευπαθών ομάδων ( ΑμεΑ, Τρίτη Ηλικία, Αποροι κα) με ειδικά προγράμματα κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης.

• Η αλλαγή νοοτροπίας του δήμου και η δημιουργία μιας νέας μορφής διοίκησης, που θα σέβεται και θα συνεργάζεται με τον πολίτη.

• Η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων της περιοχής μας.

• Η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του τόπου και η σύνδεση του τουρισμού, πολιτισμού και της τοπικής μας ιστορίας.

• Η ώθηση στην τοπική ανάπτυξη, με τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

• Η υποστήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας με ειδικές δράσεις ενίσχυσης και ανάδειξης της τοπικής παραγωγής και η σύνδεση του πρωτογενή τομέα με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

• Η προστασία του Περιβαλλοντος και η αισθητική διαφύλαξη της υψηλής ταυτότητας της Πάργας και των περιοχών φυσικού κάλλους του δήμου μας.

• Η συνεχής στήριξη και συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου σε όλα τα επίπεδα με ειδικούς συμβούλους και τεχνοκρατες που θα συμβάλουν στην ορθή ανάπτυξη και αναβάθμιση της λειτουργίας του Δήμου.

Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικες πηγές, μέσα απο την υπό ίδρυση παράταξη, θα δημιουργηθούν απο την ίδια τη συμμετοχή και ενεργοποίηση των πολιτών, και το στοίχημα είναι να κινητοποιηθεί όσο γινεται περισσότερος Κόσμος, για να σηματοδοτηθεί κάτι εντελώς καινούργιο στην περιοχή μας.

Η ανταπόκριση του κόσμου ειναι θερμή και όπως όλα δείχνουν σύντομα θα ανακοινωθεί η ιδρυτική και ιδεολογική διακήρυξη του συνδυασμού με δεκάδες υπογραφές που θα έχει σαν βασικό στόχο την αποκατάσταση της σχέσης των δημοτών και του Δήμου της Πάργας, για να συνδεθεί ο δημότης με το Δήμο και να “γεφυρωθεί” το χάσμα μεταξυ Δήμου – Δημότη – Κοινωνίας.

Τελευταία νέα

Κατασχέθηκαν 3,6 τόνοι κοκαΐνης στη Βραζιλία

Το πολεμικό ναυτικό της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη την κατάσχεση 3,6 τόνων κοκαΐνης, της...

Αντώνης Αντωνίου: «Την αμαρτία μου τη λέω, δεν θα το ξανακάνω αλλά…»

Καλεσμένος στην εκπομπή Super Κατερίνα βρέθηκε ο Αντώνης Αντωνίου και αναφέρθηκε τόσο στον ρόλο...

Εικόνες – σοκ από το Μεξικό: Κεραυνός σκοτώνει ακαριαία δύο ανθρώπους σε παραλία

Ένας άνδρας και μια γυναίκα χτυπήθηκαν θανάσιμα από κεραυνό σε παραλία του Μεξικού τη...

Πιερίδη για την απιστία που κλόνισε τον γάμο της: «Ήταν σοκαριστικό, είναι αιτία χωρισμού αλλά…»

Η Μαριάντα Πιερίδη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και μίλησε πρώτη φορά ανοιχτά για...

Περισσότερα