ΑρχικήΠάργαΝίκος Ζαχαριάς: ο Δήμος Πάργας επιδεικνύει εικόνα όχι μόνο εγκατάλειψης, αλλά και...

Νίκος Ζαχαριάς: ο Δήμος Πάργας επιδεικνύει εικόνα όχι μόνο εγκατάλειψης, αλλά και οπισθοδρόμησης ! Δεν τηρήθηκε καμία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις   του κ. Νάστα!

Δημοσιεύθηκε:

Συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα της Τετάρτης το δημοτικό συμβούλιο Πάργας, με κύριο θέμα την εξέταση αίτησης 10 δημοτικών συμβούλων για διάσπαση του Δήμου Πάργας.

Στην αίτησή τους οι σύμβουλοι βάζουν ζητήματα γεωγραφικά, κοινωνικοοικονομικά, διαχειριστικά και πολιτιστικά και ζητούν την αυτονομία του Δήμου Πάργας, με παράλληλη αποστολή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου στη Βουλή, εν’ όψει κατάθεσης τροπολογίας στη Βουλή για αναδιάρθρωση των ΟΤΑ Α΄Βαθμού.

Με απόφαση πλειοψηφίας επί των παρόντων (αποχώρησε για διαφωνίες επί της διαδικασίας η παράταξη Ζαχαριά), πάρθηκε απόφαση να γίνει δεκτή η αίτηση, καθώς εκ των πραγμάτων οι δύο δημοτικές ενότητες ποτέ δεν εξέλαβαν ως τεράστια ευκαιρία από κάθε άποψη τη συνένωσή τους και δεν την έκαναν στην καθημερινότητα αποδεκτή.

 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νίκος Ζαχαριάς σε ανακοίνωση του δηλώνει: 

Σχετικά με τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάργας κατά τη συζήτηση του θέματος της διάσπασης του Δήμου Πάργας, καλό είναι να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε τα εξής:

– Πριν από δέκα περίπου χρόνια όταν συγκροτούνταν το πρόγραμμα «Καλλικράτης» για τη συγχώνευση των Δήμων, ο τότε Δήμαρχος Φαναρίου κ. Αντώνης Νάστας θέλοντας να απορροφήσει το Δήμο Πάργας στο Δήμο Φαναρίου ισχυριζόταν ότι ο Δήμος Φαναρίου πληροί όλες τις προϋποθέσεις της συνένωσης, αφού  διέθετε οργανωμένες υπηρεσίες και κτηριακές υποδομές με δημαρχιακό μέγαρο.

– το 2014 ο νυν Δήμαρχος Πάργας με σκοπό την  εκλογή του στο αξίωμα του Δημάρχου του διευρυμένου Δήμου Πάργας υποσχέθηκε στους δημότες της Πάργας επίλυση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Πάργα και μεγάλα έργα υποδομών και ανάπτυξης.  Οι πολίτες της Πάργας όντας καλοπροαίρετοι πίστεψαν στις υποσχέσεις και δεσμεύσεις του και τον εξέλεξαν με συντριπτική πλειοψηφία που ξεπερνούσε το 70%, ποσοστό μάλιστα πολύ μεγαλύτερο από αυτό που συγκέντρωσε στη Δημοτική Ενότητα Φαναρίου.

-Σήμερα, μετά από πέντε σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης στο Δήμο Πάργας και με ετήσιους προϋπολογισμούς δεκάδων εκατομμυρίων, ο Δήμος Πάργας επιδεικνύει εικόνα όχι μόνο εγκατάλειψης, αλλά και οπισθοδρόμησης. Ειδικά στην περιοχή της Πάργας, όχι μόνο δεν έγινε κανένα έργο, δεν βελτιώθηκε σε τίποτα η ποιότητα ζωής των Παργινών, δεν δρομολογήθηκαν μεγάλα, αλλά ούτε και μικρά έργα, δεν τηρήθηκε καμία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις   του κ. Νάστα, αντιθέτως, το μόνο που έκανε ήταν να  επιβάλει μια αύξηση στα δημοτικά τέλη  ύψους 60%.

–  Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την απόσχιση  των Δημοτικών Ενοτήτων Φαναρίου και Πάργας και τη δημιουργία δύο  ανεξάρτητων  Δήμων, όπως ήταν πριν τη συνένωσή τους, η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Νάστας υπεραμύνθηκαν υποκριτικά και για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους της απόσχισης του ενιαίου Δήμου Πάργας και τη δημιουργία των προ- Καλλικρατικών Δήμων, γνωρίζοντας ότι  έχουν απογοητεύσει πλήρως το κοινό της Πάργας. Κατά τη διάρκεια δε της συζήτησης του θέματος δεν  επέτρεψαν στον Πρόεδρο της Δ.Κ.  Πάργας κ. Παπανικολάου, ο οποίος λειτουργικά και θεσμικά έχει τον πρώτο λόγο για την προώθηση των προβλημάτων της πόλης, αλλά και αποτύπωσης της κοινής γνώμης της Πάργας για τα ζητήματα που την απασχολούν, να απαντήσει σε κρίσιμες ερωτήσεις μας σχετικές με το θέμα,  επειδή προφανώς οι απαντήσεις και οι τοποθετήσεις του δεν θα άρεσαν στην δημοτική αρχή, και για το λόγο αυτό κρίναμε ότι η συνεδρίαση αυτή είναι μια παρωδία προεκλογική, ένα πυροτέχνημα εντυπωσιασμού που δεν ενδιαφέρεται για την ουσία των προβλημάτων, αλλά να ρίξει στάχτες στα μάτια και για το λόγο αυτό αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση.

Εμείς ως δημοτική παράταξη είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες όλων των πολιτών του Δήμου  και σε καμία περίπτωση δεν θα έρθουμε αντιμέτωποι με τη πραγματική βούληση των δημοτών μας, όποια κι αν είναι αυτή.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

Νίκος Ζαχαριάς

Τελευταία νέα

Why You Should Consider a Whole-Home Water Purification System

Clean water is essential for the well-being of your family and your house. Unfortunately,...

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Περισσότερα