ΑρχικήΠάργαΟ ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του στηρίζει το συνδυασμό του Ζαχαριά.. Νίκος Ζαχαριάς:...

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του στηρίζει το συνδυασμό του Ζαχαριά.. Νίκος Ζαχαριάς: Ουδέποτε ζήτησα από το ΣΥΡΙΖΑ να με στηρίξει!!

Δημοσιεύθηκε:

 

Δέκα μέρες πριν τις εκλογές τις 26ης Μαϊου και μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζει τον συνδυασμό «Νέο Ξεκίνημα» του υποψήφιου Δήμαρχου κ. Νίκου Ζαχαριά έχει φέρει σε δύσκολη θέση  την παράταξη.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «δεν ακολούθησε τη λογική των κομματικών χρισμάτων, γιατί σέβεται και πιστεύει βαθιά στις αυθεντικές αυτοδιοικητικές διεργασίες που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις και οδηγούν στη διαμόρφωση αυτοδιοικητικών σχημάτων με συγκεκριμένες θέσεις και προγράμματα για τους δήμους και τις περιφέρειες».

Επιπλέον, η Κουμουνδούρου επισημαίνει ότι «πορευθήκαμε με βάση τη λογική των προγραμματικών συγκλίσεων και συμβάλαμε στη συγκρότηση ευρύτερων συνδυασμών.
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου θα γίνουν για πρώτη φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής, δίνοντας το πρόκριμα για ευρύτερες συγκλίσεις και συνεργασίες, ανοίγοντας μια νέα εποχή για την Αυτοδιοίκηση, τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών. Στόχος μας πάντα είναι μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού».
Στη βάση αυτής της λογικής, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να υπερψηφίσουν συγκεκριμένους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς «στη βάση των διεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων που έχουν διαμορφωθεί στις τοπικές κοινωνίες». Διευκρινίζει παράλληλα πως το κάλεσμα αυτό «δηλώνει την εκτίμηση στα πρόσωπα των υποψηφίων και των προγραμματικών τους θέσεων  και δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση σχέση κομματικής εξάρτησης».
Εξάλλου, όπως τονίζει, «στη δική μας αντίληψη για την αυτοδιοίκηση είναι εντελώς ξένες οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις κομματικών χρισμάτων σε συνδυασμούς και η προσπάθεια καπελώματός τους».
Ο κ. Ζαχαριάς σε ανακοίνωση του δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε διαπραγματεύτηκε και ουδέποτε ζήτησε από το ΣΥΡΙΖΑ και κανένα άλλο κόμμα στήριξη, παρά μόνο από την κοινωνία του Δήμου Πάργας.
Η Ανακοίνωση του κ. Ζαχαριά.
Παραμένουμε Ανεξάρτητοι
Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζει το συνδυασμό «Νέο Ξεκίνημα» στο Δήμο Πάργας .
Ως επικεφαλής του συνδυασμού δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε διαπραγματεύτηκα και ουδέποτε ζήτησα από το ΣΥΡΙΖΑ και κανένα άλλο κόμμα στήριξη παρά μόνο από την κοινωνία του Δήμου Πάργας που μας την έδωσε απλόχερα.
Άλλωστε δεν έχω κομματική ταυτότητα και πιστεύω ακράδαντα στις αυτοδιοικητικές εκλογές τη στήριξη τη ζητάμε από τους πολίτες στους οποίους και λογοδοτούμε .
Ο επικεφαλής Νίκος Ζαχαριάς

Τελευταία νέα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Υποψήφια για τον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου» της Unesco τα μολύβδινα ελάσματα της Αρχαίας Δωδώνης

Τον Νοέμβριο του 2021, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προϊστορικών...

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: