Αν και η προίκα να έχει καταργηθεί με νόμο από το 1983, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας, όμως «αναβιώνει» όπως φαίνεται μέσα από κληροδοτήματα τα οποία δημιουργήθηκαν τον περασμένο αιώνα.

Κατόπιν επιθυμίας των ευεργετών που κληροδότησαν τις περιουσίες για κοινωφελείς σκοπούς, άπορα και ορφανά κορίτσια λαμβάνουν ακόμη και σήμερα προίκα ή αλλιώς επιδόματα γάμου για να στήσουν το νέο τους σπιτικό.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή του Κληροδοτήματος Β. Ε. ΒΑΣΙΛΑ, έχοντας υπόψη τη διαθήκη, ανακοίνωσε ότι και για το 2019 θα προικίσει 2 άπορα κορίτσια από την Πάργα. Τα χρήματα δίνονται βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών και οικονομιών κριτηρίων.

Αφορούν άπορα κορίτσια που γεννήθηκαν, ανατράφηκαν και κατοικούν μόνιμα στην Πάργα, ηλικίας από 18 έως 36 χρόνων . Το ποσό της προίκας έχει οριστεί στις τέσσερεις χιλιάδες (4.500) ευρώ για την κάθε μία από αυτές.

Η κάθε υποψήφια για να συμμετέχει στην κλήρωση που θα γίνει 17 Μαρτίου θα πρέπει να είναι δημότης Πάργας, να έχει γεννηθεί, ανατραφεί, και να κατοικεί μόνιμα στην Πάργα και να έχει την Ελληνική Ιθαγένεια.

Επίσης ο ένας τουλάχιστον από τους δύο γονείς να έχει την Ελληνική Ιθαγένεια, να έχει γεννηθεί στην Πάργα ή να κατοικεί μόνιμα στην Πάργα συνεχώς και αδιακόπως κατά τουλάχιστον πενήντα (50) χρόνια.

Τα παραπάνω θα βεβαιώνονται με πιστοποιητικά που εκδίδονται από τον Δήμο Πάργας.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων έχουν ήδη ξεκινήσει, θα γίνονται δεκτές μέχρι 14 Μαρτίου και θα πρέπει να συνοδεύονται από πιστοποιητικό γέννησης της υποψήφιας και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here