Το “αίσιο” τέλος ενός έργου το οποίο αφού πέρασε από αρκετές δυσκολίες ολοκληρώθηκε και αποτελεί πλέον “κόσμημα” για την Πάργα και την ευρύτερη περιοχή “σηματοδότησε” η παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση στην τελετή εγκαινίων του κλειστού Γυμναστηρίου στο Καναλλάκι Πάργας.

Το παρών στο κατάμεστο Γυμναστήριο έδωσαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός απασχόλησης και βουλευτής Πρέβεζας Κωνσταντίνος Μπάρκας , ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειος Μιχελάκης ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επεσήμανε ότι το έργο αυτό, βρέθηκε το 2015 εγκαταλελειμμένο, όπως και δεκάδες αντίστοιχα έργα σε ολόκληρη την Ελλάδα και τόνισε:

“Συνεργαστήκαμε με την τοπική αυτοδιοίκηση για την επανεκκίνηση των εργασιών και διασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και φτάσαμε στο σημερινό αίσιο αποτέλεσμα, την ολοκλήρωση επιτέλους, ενός πολύ σημαντικού έργου για την περιοχή.

Αυτό κάνουμε και με άλλα πολύ σημαντικά έργα, όπως η ύδρευση της παραλιακής ζώνης Πρέβεζα – Πάργα. Ένα κρίσιμο έργο που περιμένει η τοπική κοινωνία εδώ και δεκαετίες και θα στηρίξει την τουριστική ανάπτυξη. Η θερμή υποδοχή και ο ενθουσιασμός σας μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε”.

Ο Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την αναγνώριση της προσπάθειας που γίνεται από τους τοπικούς φορείς και σημείωσε με έμφαση: “Εμείς δεν ζητάμε κομματικές ταυτότητες όταν χρηματοδοτούμε έργα.

Μας ενδιαφέρει μόνο η ειλικρινής συνεργασία και η κοινωνική ανταποδοτικότητα των έργων και προχωράμε μπροστά με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα”. Να θυμίσουμε ότι οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου, που είχε δημοπρατηθεί το 2004 και είχε σταματήσει το 2009, ολοκληρώθηκαν με χρηματοδότηση του Υπουργείου Οικονομίας με 300.000 ευρώ, τον Απρίλιο του 2016.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ