spot_img
ΑρχικήΠάργαΠοιά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της "Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Πάργας" που σχεδιάζει...

Ποιά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της “Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Πάργας” που σχεδιάζει η Ηγετική της Ομάδα;

Δημοσιεύθηκε:

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ θα φέρει απο ο,τι φαίνεται τη διαφορά στα πολιτικά πράγματα του ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ,
αν υλοποιηθούν όσα σχεδιάζονται με άκρα μυστικότητα απο την επιτελική ομάδα της παράταξης.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του FANARI PRESS η δημιουργία της πρωτοβουλίας αυτής απο ενεργούς πολίτες του ΔΗΜΟΥ μας, εχει σαν κύριο στόχο την ανανέωση της πολιτικής ζωής του τόπου μας με νέες ιδέες για ενα δήμο πιο ανθρώπινο, πιο κοντά στους πολίτες, που θα δίνει λύσεις σε πραγματικά προβλήματα.
Παράλληλα θα επιδιώξει να δώσει ώθηση στην τοπική ανάπτυξη που θα βασίζεται στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων της περιοχής μας, αξιοποιώντας τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου μας που βασίζονται κυρίως στην ιστορία και τον πολιτισμό μας σε συνδυασμό με τις φυσικές μας ομορφιές.

Κύρια όμως επιδίωξη θα ειναι η διαμόρφωση νέων πολιτικών για μια νέα μορφή διοίκησης που θα σέβεται τον πολίτη, δίνοντας του δυνατότητες ενεργούς συμμετοχής στα κοινά και συνδιαμόρφωσης αποφάσεων και επιλογών που αφορούν την τοπική μας ζωή. Έμφαση ιδιαίτερη θα δοθεί στη διαφάνεια της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, ειδικά μετά τις τελευταίες διαφαινόμενες εξελίξεις όπου κάθε δήμος θα αυτοδιαχειριζεται τους πόρους του. Σε αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζονται πολιτικές απο ομάδα επεξεργασίας του προγράμματος της παράταξης για την εφαρμογή ενός πρότυπου εγχειρήματος, που θα δίνει την δυνατότητα στον δημότη της Πάργας να ξέρει πού διατίθενται οι πόροι, πώς διατίθενται, με ποιά κριτήρια και πώς θα μπορεί ο πολίτης να εχει άποψη και και να συνδιαμορφώνει πολιτικές, αλλά και να ενημερώνεται για την λήψη των αποφάσεων και κατα πόσο αυτές εφαρμόζονται.

Σύντομα θα ανακοινωθεί επίσημα η ίδρυση της παράταξης που θα εχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, για αυτό αποφασίστηκε να ειναι μια παράταξη εντελώς ανεξάρτητη, πέρα και πάνω απο κόμματα και χρώματα, που θα μπορεί να συνθέσει και να συνεργαστεί με πολίτες απο όλο το πολιτικό φάσμα που θα βάζουν πάνω απο όλα την χρηστή, αποτέλεσματική και παραγωγική διοίκηση του Δήμου ΠΑΡΓΑΣ.
Η Πρωτοβουλία Πολιτών απο ο,τι φαίνεται έρχεται να φέρει μια νέα εποχή στον τόπο μας με στόχο να εμπνεύσει, να συνθέσει και να κινητοποιήσει τους ενεργούς πολίτες που απείχαν ως τώρα απο τα κοινά και να τους δώσει λόγο και κίνητρο να ασχοληθούν αφ´ ενός, αλλά και να συμβάλλουν σε ενα νέο μοντέλο αυτοδιοικητικό, που θα εχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, δίνοντας έμφαση συνδυαστικά σε κοινωνικές και αναπτυξιακές πολιτικές που σέβονται πάνω απο όλα τον ΠΟΛΙΤΗ του Δήμου μας, για να διαμορφωθούν τοπικές πολιτικές που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων καθε περιοχής του Δήμου Πάργας.

Τελευταία νέα

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου στην Άρτα. 

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του ΣπύρουΡιζόπουλου στην Άρτα. Η εκδήλωση...

Συνέντευξη του Θωμά Ρίζου υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με το συνδυασμό «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ – Τόπος να Ζεις»

Μία ευχάριστη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη είχε το Artinos.gr με τον Θωμά Ρίζο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος...

ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ Υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος: Η Ήπειρος μπορεί να χωρέσει τα όνειρα όλων μας

Στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε Κοινό των Ηπειρωτών με επικεφαλής τον Γιάννη Στέφο. Για να...

Συνάντηση Δημάρχου Πάργας με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές Ashud Ahmed και τον Md Khaled πληρεξούσιο ΥπουργόΣυνάντηση Δημάρχου Πάργας 

Με πρωτοβουλία του  Δήμαρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά πραγματοποιήθηκε στην Πάργα συνάντηση  με τον Πρέσβη της Λαϊκής...

Περισσότερα