ΑρχικήΠάργαΠραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια δύο νέων κοινωνικών δομών του Δήμου Πάργας, του Κέντρου...

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια δύο νέων κοινωνικών δομών του Δήμου Πάργας, του Κέντρου Κοινότητας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Δημοσιεύθηκε:

 

Με μια όμορφη τελετή πραγματοποιήθηκαν σήμερα, σε κατάλληλα διαμορφωμένα γραφεία στο Εμπορικό Κέντρο Καναλακίου, τα εγκαίνια δύο νέων κοινωνικών δομών του Δήμου Πάργας, του Κέντρου Κοινότητας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ταυτόχρονα, έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Πάργας.

Στον ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Νάστας, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την τοπική μας κοινωνία γιατί είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδίδουμε στους δημότες μας, σε χώρους που διαμορφώθηκαν κατάλληλα, το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Δύο νέες κοινωνικές υπηρεσίες, που λειτουργούν με εξειδικευμένο προσωπικό. Που αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την ευαισθησία μας και ότι είμαστε πάντα κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερο ανάγκη. Που αποδεικνύουν ότι είμαστε αποτελεσματικοί στο να αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους.

Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Ηπείρου για τη συμβολή της στη χρηματοδότησης του Δήμου μας από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Ομάδα Έργου, που υλοποίησε τις συγκεκριμένες δράσεις και συγκεκριμένα το Θωμά Μπόχτη, τη Δώρα Τσιλιμπώκου, τον Γιώργο Παππά και τη Ζωή Στυλιδιώτη.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως όλοι είμαστε κρίκοι μιας ανθρώπινης αλυσίδας, που είναι ισχυρή, αν ο κάθε κρίκος της είναι δυνατός. Αν κάποιοι κρίκοι της σπάσουν, η αλυσίδα διαλύεται.

Η δύσκολη περίοδος που περνάει η πατρίδα μας, έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας.

Την αύξηση των ανέργων, την αύξηση των ηλικιωμένων που ζητούν τρόφιμα και γενικότερα την αύξηση συνανθρώπων μας, από διάφορες ομάδες πληθυσμού, που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Γι’ αυτό οφείλουμε να σχηματίσουμε μια συμμαχία κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τελειώνοντας, ζητώ τη συνδρομή και την ενίσχυση όλων σας για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Όλες οι επιχειρήσεις, όλοι οι φορείς του Δήμου μας, να έχουν υπόψη τους ότι βοηθάμε συμπολίτες που χρειάζονται τη συμπαράστασή μας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Ζίτσας και Νικολάου Σκουφά, Μιχάλης Πλιάκος και Στάθης Γιαννούλης αντίστοιχα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πρέβεζας Ταξίαρχος Δημήτρης Σιόρεντας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πάργας Ιωσήφ Σίσκας και Σωτήρης Ευθυμίου, η Προϊστάμενη Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Πρέβεζας Μαρία Ζουρουφίδου, υπάλληλοι του Δήμου Πάργας και των κοινωνικών δομών των Δήμων Ζηρού, Σουλίου και Πρέβεζας καθώς και πλήθος συμπολιτών

Τελευταία νέα

Ντίνος Παπαδημητρίου: Έρχεται λύση για τα επαγγελματικά δικαιώματα της Γεωπονικής Σχολής

Πολύ σκόνη σηκώθηκε τις τελευταίες ημέρες και στην Άρτα και μεγάλη φασαρία έγινε για...

Συνελήφθησαν δύο άτομα, που μετέφεραν με αυτοκίνητο 32,5 κιλά ακατέργαστη κάνναβη – Από τις αρχές του έτους έχουν κατασχεθεί 335 κιλά

Στην κατάσχεση ακόμη μίας σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών προχώρησαν σήμερα (28-03-2023) το πρωί σε περιοχή...

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: